اخبار گردشگری

آغاز مطالعات ساماندهی سرو ۲۷۷۰ ساله کهگیلویه و بویراحمد

بسیاری از درختان کهنسال که در محوطه امامزاده ها قرار دارند. مردم به دلیل احترام، در طول تاریخ آنها را قطع نکرده اند.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح مطالعاتی ساماندهی عرصه و حریم درخت سرو ۲۷۷۰ ساله در منطقه لار شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد.

مسعود شفیعی گفت: درپی بازدید مدیرگروه ثبت آثار طبیعی و یکی از اعضای هیات علمی موسسات جنگل ها و مراتع کشور از درخت سرو لار در شهرستان باشت، برای حفاظت و ساماندهی عرصه و حریم این اثر تصمیم گیری شد.

وی با اشاره به اهمیت حفاظت و حفظ سیمای بصری این درخت کهنسال افزود: پس از انجام مطالعات کارشناسی و برآورد اعتبار، برای ساماندهی سرو لار برنامه ریزی خواهد شد.

درخت ۲۷۷۰ ساله روستای لار و محوطه تاریخی این روستا در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسید.

این درخت هم اکنون بدون حصار و حفاظ در روستای لار قرار دارد. که ممکن است به دلیل بی توجهی و ناآگاهی برخی افراد آسیب ببیند. درخت سرو لار به همراه آبشار کمر دوغ ۲ اثر طبیعی ثبت ملی شده در کهگیلویه و بویراحمد است.

به گفته کارشناسان بسیاری از درختان کهنسال که در محوطه امامزاده ها قرار دارند. مردم به دلیل احترام، در طول تاریخ آنها را قطع نکرده اند.

با توجه به برنامه های ویژه برای معرفی این میراث طبیعی، این اثر نیازمند حفاظت بیشتری است. که بر اثر بیماری ها، آفت ها یا عوامل انسانی دچار آسیب و تخریب نشود.

این جاذبه طبیعی ظرفیتی کم مانند برای جذب گردشگران است. درخت سرو لار که ۴۰ متر طول و هفت متر عرض دارد. پس از کاوش های باستان شناسی متخصصان و نمونه برداری آن در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران به عنوان یکی از نادرترین و کهن ترین آثار طبیعی کشور معرفی شد.

این اثر طبیعی در کنار یک آتشکده و گورستان قدیمی در نزدیکی روستای لار قرار دارد. آتشکده و گورستان متعلق به دوره های کهن و یادگاری از آیین های زرتشتی است که پس از سال ها هنوز بقایای آن باقی مانده است.

سالانه تعداد زیادی از گردشگران از این منطقه بازدید می کنند که در صورت معرفی می تواند تبدیل به یک قطب گردشگری شود. وی قطع درخت یا آسیب رساندن به آن به دلیل ناآگاهی برخی افراد یا حفاری ها را از تهدیدهای این اثر طبیعی دانست.

۶۰ اثر تاریخی در شهرستان باشت، از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. ۶۹۳ اثر غیرمنقول ثبت شده ملی در کهگیلویه و بویراحمد شامل تپه ها، حمام ها، محوطه ها و گورستان های تاریخی وجود دارد.

شهرستان باشت با وسعت بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر در جنوب شرقی استان دارای ۱۱۵ روستا، یک شهر و ۲۱ هزار نفر جمعیت است. شهرستان باشت در ۱۱۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار داد.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.