اخبار گردشگری

توافق جدید ایران و ترکیه بر سر ترانزیت ریلی

حمل و نقل ریلی بین ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۷ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است.

بر اساس آمارهای موجود از ۲۱ مارس سال جاری میلادی تا کنون، ۴۱۴ هزار تن کالا به صورت ریلی بین دو کشور تبادل شده است که نسبت به سال قبل افزایش ۵۴ درصدی را نشان می دهد.

حسین عاشوری مدیر کمیته ترانزیت راه آهن پس از دیدار با معاون راه آهن دولتی ترکیه در این باره گفت: طی جلسات ما بر سر افزایش ترانزیت ریلی بین دو کشور تا یک میلیون تن در سال توافق کردیم و قرار بر این شد تا برای تحقق این هدف تعرفه های گمرکی در سال ۲۰۱۸ کاهش داده شوند.

به گفته مدیر کمیته ترانزیت راه آهن نشست بعدی برای توافق ریلی بین ایران و ترکیه در ماه های آینده در ترکیه برگزار خواهد شد.

دو طرف توافق کرده اند، که حمل کالا به صورت ریلی از ترکیه به کشورهای مستقل مشترک المنافع موسوم به CIS از طریق خاک ایران انجام شود.

برای نهایی شدن این توافق نامه نشست بعدی در ترکیه با حضور ایران، ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان و تاجیکستان برگزار خواهد شد.

ایران تصمیم دارد تا سطح ترانزیت ریلی خود را در منطقه افزایش دهد. به همین منظور در ده سال آینده برای توسعه شبکه ریلی ۲۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خواهد کرد.

خطوط ریلی اصلی ایران که در حال حاضر بیش از ۸ هزار کیلومتر است. تا سال ۲۰۲۵ به ۲۵ هزار کیلومتر خواهد رسید که ۱۵ هزار کیلومتر از این خطوط در حال ساخت هستند.

از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون، ایران بیش از ۶ میلیون تن کالا را از طریق راه آهن صادر کرده است. با این حال سهم حمل ونقل ریلی در بنادر کمتر از ۱۰ درصد است. وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد تا این سهم را تا ۴۵ درصد افزایش دهد.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
تین نیوز » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.

جاباما