اخبار گردشگری

جاهای دیدنی اصفهان

در این پست در نظر داریم برخی از جاذبه های گردشگری اصفهان و جاهای دیدنی اصفهان که کمتر می شناسید را به شما معرفی می کنیم.

البته در پست های بعدی نیز این معرفی را ادامه خواهیم داد. ولی فعلا این چند جاذبه بینظیر و دیدنی شهر اصفهان و استان اصفهان را مشاهده کنید :

پل تاریخی مارنان :

واسطه اتصال دو ساحل شمالی و جنوبی رودخانه در غربی ترین قسمت شهر اصفهان بوده شکل امروزی این پل با نمای ساختمانی عصر صفوی تغییر اساسی نکرده است ولی تعمیرات مکرری را سر گذارنده است

سردر قیصریه :

سردر بازار قیصریه، در شمال میدان نقش جهان اصفهان و روبروی مسجد امام قرار دارد. سردر قیصریه در دوران صفویان ساخته شده است. سردر قیصریه در گذشته نه چندان دور دارای سه طبقه و اکنون دارای دو طبقه است. طبقه سوم آن که تخریب شده، نقاره خانه را تشکیل می داده است که در آن با صدای موسیقی، اوقات روز را اعلام می کرده اند. سردر قیصریه به بازار بزرگ اصفهان باز می شود و در گذشته راه اصلی بازار اصفهان بوده است.

کاروانسرای مهیار :

این کاروانسرا که از نمونه های عالی و برجسته ی سبک معماری و ساختمان عهد صفوی است در ۳۰ کیلومتری شهرضا واقع شده است.این بنا در زمان حکومت شاه اسماعیل اول ( ۹۰۷-۹۳۰ هجری ) احداث شده و بعد ها به سبب خرابیهای فراوان در سال ۱۰۸۵هجری در دوره ی شاه سلیمان صفوی تعمیر و تکمیل گردیده است.

خانه شهشهانی :

این بنا در به تاریخ ۱۲۷۶ هجری تکمیل و در صحه (میدان محلی)میرزا اسداله خان وزیر درمحله شهشهان اصفهان واقع شده است.محله شهشهان همان طور که از نامش بر می آید در آن زمان شاه نشین شهر اصفهان بوده و عمده رجال ومعتمدین شهر در این ناحیه سکونت داشته اند و روایت است که این منزل متعلق به داروغه وقت بوده است .نگهداری و سرپرستی از این بنای ارزشمند از۹۰ سال پیش تا کنون نسل به نسل بعهده خانواده شهشهانی وزیر نظر سازمان میراث فرهنگی کشور اداره می شود.

روستای تاریخی قارنه :

قارنه روستایی تاریخی است که در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اصفهان واقع در پناه گاه حیات وحش پارک ملی کلاه قاضی قرار دارد. این روستا در بخش جرقویه در شهرستان اصفهان واقع شده‌است. قدمت این روستا به حدود ۳۵۰۰تا ۷۰۰۰ سال تقریب زده می‌شود. جمعیت فعلی این روستا به دلیل خشکسالی‌های متعدد، از ۱۰۰ نفر تجاوز نمی‌کند. کنار این روستا و سمت کوه قارنه قبرستانی با قدمت بالا وجود ر سال‌هایی نه چندان دور این روستا از روستاهای پر رونق بوده‌است.

ارگ تاریخی قورتان :

ارگ یاقلعه تاریخی روستای فورتان که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرقی اصفهان قرار دارد، در حدود ۱۱۰۰ سال پیش ساخته شده است. این قلعه تاریخی ۵ هکتار وسعت دارد و در ساخت آن از خشت و گل استفاده شده است. باروهای شمالی و جنوبی آن تقریباً ۲۵۰ متر طول دارد. تعداد برج­های دیده­بانی آن ۱۴ عدد بوده ات که یکی از آنها و قسمتی از حصار قلعه بر اثر طغیان و منحرف شدن مسیر زاینده­رود تخریب شده است.

چشمه مرغاب :

این چشمه در دهانه دالانکوه در شهرستان تیران و کرون واقع شده و از برف‌های دائمی کوه تغذیه می‌شود. این چشمه در تمام طول سال دارای آب فراوان است.
چشمه مرغاب اصفهان در فاصله ۸۵ کیلومتری غرب اصفهان در فاصله بین شهرستان تیران و نجف آباد قرار دارد، پس از گذشتن از کوه احمدرضا شما به تابلوی را مشاهده می‌کنید که بر روی آن نوشته شده ” چشمه مرغاب”

به عبارتی این چشمه تنها جریان آب سطحی است که در این شهرستان قرار دارد و پس از طی مسافتی معادل ۱۰۰ کیلومتر به زاینده رود پیوسته و به نوعی تامین کننده میزانی از آب زاینده رود است.

آبشار کرد علیا :

آبشار کرد علیا در ۹۵ کیلومتری غرب اصفهان و شمال روستای کرد علیا (یا کرد بالا از توابع شهرستان تیران و کرون) در ارتفاعات دالانکوه قرار دارد. این آبشار که از آب شدن چال‌برف‌های دالانکوه جریان می‌یابد، در اوایل بهار آبریزی بیشتری دارد و در تابستان خشک می‌شود. ارتفاع این آبشار حدود ۵۰ متر می‌باشد.

دشت برخوار :

این دشت پهنه‌ای به مساحت ۱۸۶۳ کیلومتر مربع را شامل شده و در شهرستان برخوار قرار دارد. این دشت از غرب به ارتفاعات مورچه خورت و از شمال به ارتفاعات شمالی بخش برخوار و از جنوب به اصفهان و از شرق به سگزی و کوهپایه محدود می‌شود. ارتفاع این دشت ۱۵۹۰ تا ۱۶۰۰ متر از سطح دریا بوده و دارای شیب ملایمی در حدود ۱/۵-۰/۵ در هزار از غرب به جنوب شرق می‌باشد.

غار فریدون :

این غار در ۱۸ کیلومتری غرب پیکان و ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی اصفهان قرار دارد. درون غار تونلی وجود دارد که به گفته محققان به دست انسان در دوره‌های باستان حفر شده است. به اعتقاد اهالی منطقه روزگاری فریدون پیشدادی به خاطر ستم ضحاک در کوه‌ها پنهان بوده و مدتی نیز در این غار سکونت داشته است به همین دلیل این غار به نام فریدون معروف گشته است. پیمایش این غار نیازمند در اختیار داشتن ابزار و تجهیزات کوهنوردی است.

پارک ناژوان :

ناژوان از انبوه بیشه ها وباغ های اصفهان است که تا حدودی حفظ شده و هنوز مایه سر سبزی شهر است ناژوان ترکیبی است از دو کلمه ی ناژوان که ناژ گیاهی است از خانواده صنوبر و وان پسوندی است برای جا ومکان رود خانه زاینده رود با عبوراز باغها وبیشه ها ومزارع جلوه ای کم نظیر به آن بخشیده است.

مسجد نمکی اصفهان :

این بنا در حدود میدان میر و کوچه نمکی واقع و بر طبق کتیبه تاریخی موجود، در زمان شاه عباس دوم توسط حاجیه شاه خانم، بنت میرزا احمد بیک نمکی بنا شده است. متن کتیبه مزبور، ضمن ذکر نام پادشاه وقت و بانی بنا، شرح موقوفانی است که وقف مسجد شده است.

کلیسای گریگور اصفهان :

کلیسای گریگور (لوسارویچ مقدس) مربوط به دوره صفوی است و در اصفهان، محله جلفا، خیابان خاقانی، کوچه میدان کوچک واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۶۴۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پل چوم :

این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۲۱۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در شش کیلومترى شرق پل شهرستان، در شرق اصفهان و در یک کیلومتری جاده اصفهان–دشتی، در ابتدای دشت «کرارج-‌براآن» در نزدیکی روستای «اشکاوند» و در کنار روستای «قلعه‌چوم»، پلی تاریخی به نام «چوم» بر بستر زاینده رود آرمیده است.

تله کابین صفه :

تله کابین صفه در ۲ خط طراحی شده است. خط اول آن از بزرگراه شهدای صفه تا گردنه باد با طول ۱۸۵۰ متر و ۵۰ کابین ۴ نفره که امکان بازدید از بام اصفهان را برای بازدیدکنندگان فراهم می آورد و مناظر کوه صفه نظیر قلعه شاهدز ، دیدنی های اطراف شهر و تنگه گردنه باد از جاذبه های طبیعی این مسیر به شمار می رود و خط دوم آن از گردنه باد به سمت قله شاهدژ با طول ۶۵۰ متر و ۶ پایه میانی می­باشد.

جاهای دیدنی اصفهان

جاهای دیدنی اصفهانجاهای دیدنی اصفهانجاهای دیدنی اصفهاناضافه به لیست علاقمندی ها