اماکن دیدنی ایران

غار مزداوند خراسان رضوی بیشتر از غار علیصدر ظرفیت توسعه دارد


قاصدک 24

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: بهره گیری از جاذبه کم نظیر “غار مزداوند” در شمال استان برای توسعه اشتغال و اقتصاد مورد غفلت واقع شده است در حالی که ظرفیت بیشتری نسبت به غار علیصدر در همدان برای جذب گردشگر و توسعه اطراف آن دارد.

ایرنا: سید کمال الدین میرجعفریان روز پنجشنبه در نشست کارگروه امور زیربنایی استانداری خراسان رضوی افزود: از جاذبه کم نظیر غار مزداوند در شمال این استان که یکی از منحصر به فردترین غارهای کشور است به نفع توسعه شهر مزداوند و اشتغالزایی و آورده اقتصادی برای استان بهره گرفته نشده است.

وی اضافه کرد: صرف اینکه جاذبه گردشگری غار مزداوند توسط اداره کل میراث فرهنگی ثبت شود کافی نیست و هیچ عایدی برای مردم ساکن اطراف آن ندارد و واقعا در حق ساکنان اطراف این غار جفا شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: غار افقی مزداوند که یک کیلومتر طول دارد در صورتی که مورد توجه قرار می گرفت و سرمایه گذاری لازم برای بهره گیری از این جاذبه گردشگری می شد، چهره آن منطقه به ویژه شهر مزداوند را متحول می کرد و فرصتی برای گشت و گذار مردمی که از اقصی نقاط دنیا برای زیارت بارگاه منور رضوی می آیند فراهم می شد و ارزش افزوده زیادی برای استان داشت.

میرجعفریان با تاکید بر تهیه طرح سرمایه گذاری گردشگری برای غار مزداوند افزود: غار علیصدر در همدان هم برای روستای کنار خود و هم برای استان همدان ثروت آفرینی و اشتغالزایی فراوانی داشته است و غار مزداوند که شرایط بهتری برای جذب گردشگر دارد در صورت توسعه و سرمایه گذاری برای آن می توانست برای شهر کمتر توسعه یافته ای مانند مزداوند منبع درآمد مالی پایداری باشد.

در نشست امروز کارگروه امور زیربنایی خراسان رضوی “طرح هادی مزداوند” از سوی مشاور طرح ارایه و به تصویب رسید که ویژگیهای اصلی طرح پیشنهادی شامل “استفاده از اراضی بایر توسعه برای سکونت و خدمات، امکان احداث خدمات پشتیبان گردشگری برای تقویت نقش خدماتی و گردشگری شهر، حفظ نقش محور اصلی به عنوان راسته و مرکز فعالیتهای شهری، مسیریابی و اتصال محورهای شریانی و محلی و تقویت آنها در مواقع بحران و تعریف مرکز ناحیه در شمال و تعریف سه مرکز محله” است.

شهر مزداوند در بخش مرزداران شهرستان سرخس استان خراسان رضوی و در جنوب غربی این شهرستان و در فاصله ۱۱۸ کیلومتری شرق مشهد قرار دارد.

جمعیت شهر مزداوند براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ هزار و ۲۴۱ نفر و نرخ رشد جمعیت آن ۸۳ درصد است که این تعداد در افق سال ۱۴۱۰ طرح هادی مزداوند باید به هزار و ۶۷۰ نفر برسد.

مساحت شهر مزداوند ۴۰۸ هزار و ۳۵۷ مترمربع است که از این میزان ۹۸ هزار و ۶۷۷ مترمربع آن مسکونی و باقی آن کاربریهای دیگری دارد اما ۶۴ هزار و ۳۳۰ مترمربع آن بایر است.

براساس آخرین آمار میزان گردشگر شهر مزداوند در سال ۱۳۹۸ تعداد ۲۶ هزار و ۶۱۰ نفر بوده است که این تعداد در افق ۱۴۱۰ و پس از اجرای کامل طرح هادی شهر مزداوند باید به ۷۱ هزار و ۷۳۰ نفر برسد.

در این نشست طرح توسعه و عمران (جامع) شهر تربت جام نیز از سوی مشاور ارایه و کلیات آن در بحث نرخ رشد جمعیتی و سرانه هایش به تصویب اولیه رسید اما در خصوص پاره ای دیگر از موارد آن به اعضای کارگروه مهلت ۲ هفته ای داده شد تا موضوعات را بررسی و برای تصویب نهایی به نشست بعدی کارگروه بیاورند.