گردشگری و توریسم

متقاضیان کشت گلخانه در یزد ۴۹۰ میلیارد ریال وام دریافت کردند

محمدحسین ملانوری روز چهارشنبه  در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در ابرکوه با اشاره به اهمیت بهره وری آب ،افزایش تولید و توسعه کشت محصولات گلخانه ای ، افزود: در این مدت در ۶۸۲ هکتار اراضی شهرستان های یزد و اشکذر، طرح توسعه کشت گیاهان گلخانه ای با مشارکت بخش خصوصی و با همکاری هزار و ۳۰۰ نفر از تولید کنندگان اجرا شد.

وی اظهارکرد: همچنین در این مدت متقاضیان اقدام به ساخت ۳۷۰ هکتار کشت گیاهان گلخانه ای بدون دریافت وام بانکی کردند که منابع مالی لازم را از محل سرمایه و اندوخته های شخصی خود تامین و پرداخت کردند.

افزایش ۱۷ هزار تن محصول با ایجاد ۸۰۰ فرصت شغلی

این مسوول بخش کشاورزی یزد اضافه کرد: با اجرای طرح یادشده در سطح یادشده علاوه بر افزایش ۱۷ هزار تن محصول که بیشتر خیار سبز است ، زمینه اشتغال ۸۰۰ نفر نیز فراهم شده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: طی هفت سال گذشته ۶۷ واحد تولیدی در شهرک‌های کشاورزی به مساحت تقریبی ۵۰ هکتار احداث و به بهره‌برداری رسیده است.

ملانوری با اشاره به توسعه کشت گیاهان گلخانه ای، خاطرنشان کرد: در این واحدها علاوه بر تولیدپنج هزار و ۸۸۰ تن  محصول زمینه اشتغال ۲۵۰  نفر از جویندگان کار فراهم شده است. 

افزایش بهره‌وری از منابع آب‌ و خاک و ضرورت‌ ایجاد شهرک‌های کشاورزی 

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد و توسعه شهرک‌های کشاورزی اظهارکرد: کمک به تأمین امنیت غذایی و تحقق جهش تولید، افزایش بهره‌وری از منابع و استفاده بهینه و مطلوب از منابع آب‌ و خاک از جمله ضرورت‌های ایجاد چنین فضاهای تولیدی است.

ملانوری اضافه کرد: ایجاد چنین شهرک‌هایی سبب کاهش هزینه‌های تولید به دلیل تأمین خدمات مشترک شامل آب، برق و گاز و زیرساخت‌ها می‌شود.

وی همجنین خاطرنشان کرد: حفاظت از اراضی و جلوگیری از هرگونه تغییر کاربری به دلیل نظارت مستمر و مؤثر بر کار واگذاری‌ها و امکان اجرای الگوی کشت با توجه به نیاز بازار از دیگر مزایای ایجاد شهرک‌های کشاورزی است.

وی ادامه داد: مدیریت بازاریابی ،عرضه محصول در بازارهای هدف داخلی و خارجی با توجه به قابلیت برنامه‌ریزی تولید و حجم بالای محصولات در شهرک‌های کشاورزی نیز امکان‌ پذیر است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد یادآور شد: ایجاد اشتغال مولد و پایدار و تلاش در افزایش تولید توسعه کشت گلخانه ای از دیگر مزایای ایجاد شهرک‌های کشاورزی است.

وی ادامه داد: ساخت مجتمع ها و شهرک های گلخانه ای باعث ایجاد زنجیره تولید، افزایش رونق صادرات به بازارهای داخلی و خارجی می شود.

صدور مجوز ساخت چهار شهرک گلخانه ای در یزد و ابرکوه 

ملانوری ادامه داد: امسال به دلیل محدودیت منابع آبی و با توجه به ارزش افزوده ، مجوز ساخت چهار شهرک گلخانه ای با اشتغال زایی هزار و ۱۵۹ نفر در شهرستان های یزد و ابرکوه  برای بخش خصوصی صادر شده است.

وی بابیان اینکه ۸۰ درصد شهرک‌های گلخانه ای استان یزد در شهرستان خاتم قرار دارد، تصریح کرد: این شهرک ها ظرفیت جذب ۸۰ نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی رشته‌های کشاورزی برای سرمایه‌گذاری را دارد .

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد تاکید کرد: توسعه گلخانه ها به دلیل مزایایی که در کاهش مصرف آب ، افزایش تولید، اشتغال و ارزش افزوده بالا دارد ، با توجه به استقبال مردم برای سرمایه گذاری شاهد شتاب خوبی برای توسعه در این بخش هستیم.

وی با تاکید بر رفع و تسهیل موانع ایجاد گلخانه خاطرنشان کرد: مدیران دستگاه های اجرایی دست اندرکار خصوصا شرکت آب منطقه ای یزد باید با سرمایه گذاران دارای آب و زمین شخصی در این مورد مدارا کنند و مسوولان بانک های عامل هم با سرمایه گذاران این بخش همکاری  داشته باشند تا در شرایط فعلی بیشتر شاهد رونق کسب و کار باشیم.

وی در ادامه با اشاره به روش کاشت نوین محصولات گلخانه‌ای به صورت هیدروپونیک (کشت بدون خاک ) تاکید کرد: با این روش میزان تولید محصول به ۲ برابر افزایش می‌یابد، اما در روش معمولی کشت گلخانه‌ای در هر هکتار ۱۵ میلیارد ریال و در روش کشت بدون خاک ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان اجرای این طرح‌ها پرداخت می شود.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد ، ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و  ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.

بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی استان است که از ۷۱ درصد اراضی قابل کشت به محصولات باغی که عمدتا پسته، انار، زردآلو ، زعفران، گیاهان دارویی و دیگر محصولاتاست، اختصاص دارد.

۵۹۰ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۳ هزار تن محصول باغی، ۵۳۳ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن  محصولات دامی حاصل تلاش حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار استان یزد در یک سال است.