گردشگری و توریسم

نماینده اردبیل: مشاغل خانگی نیاز به حمایت دارند

به گزارش ایرنا ، صدیف بدری روز شنبه در بازدید از جهاد دانشگاهی اردبیل اظهارداشت: جهاد دانشگاهی اقدامات و گام‌های خوبی برای اجرای طرح‌ ملی توسعه مشاغل خانگی در استان برداشته است که در صورت تحقق اهداف این طرح برای ۲ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد و بسیاری از دغدغه‌های اشتغال و اقتصاد استان برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه با خوشه‌سازی مشاغل خانگی بسیاری از فعالیت‌های تولیدی در استان رونق می‌یابد، افزود: بهره‌مندی از ظرفیت مشاغل خانگی بسیاری از مسائل واحدهای تولیدی را برطرف می‌کند.

او همچنین گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان قطب تحقیقات کاربردی در کشور، با فعالیت‌های خود توانسته در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی، آموزشی و فرهنگی موثر واقع شود.

وی بر حمایت و بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی و تجربی جهاد دانشگاهی در جهت پیشرفت کشور تاکید کرد و افزود: این نهاد در حوزه سلامت  استان بسیار موثر عمل کرده و با راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری به عنوان اولین و مجهزترین مرکز در استان توانسته است با ارتقا زیرساخت‌های لازم، خدمات خوبی را به مراجعه کنندگان ارائه کند.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: با تسهیلات جهاد دانشگاهی به زوجین نابارور در مرکز درمان ناباروری قفقاز فرصت مناسبی برای اقشار کم درآمد ایجاد شده تا بتوانند با حل مشکلات مادی خود صاحب فرزند شوند.

بدری با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی استان اردبیل در حوزه اشتغال ورود خوبی کرده است، افزود: با توجه به تولید سالانه ۷۵۰ هزار تن محصول سیب‌زمینی در استان لازم است برای رفع دغدغه کشاورزان صنایع تبدیلی این محصول در اردبیل گسترش یابد.

وی تشریح کرد: راه‌اندازی پایلوت نیمه‌صنعتی نشاسته پلیمری توسط جهاد دانشگاهی می‌تواند به ایجاد درآمد پایدار، توسعه اشتغال و  تولید استان و کشور کمک کند.

رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز گفت: این نهاد تلاش دارد با بهره‌گیری از پتانسیل‌های موجود در جهاد دانشگاهی گامی اساسی در رشد و توسعه استان بردارد که راه‌اندازی مراکز علمی، درمانی و آموزشی در این راستا قرار دارد.

مهران اوچی اردبیلی افزود: تاکنون درمان بیش از یک هزار و ۶۰۰ زوج نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی اردبیل با موفقیت همراه بوده و در این مرکز تمام تجهیزات لازم و روش‌های درمانی مدرن برای ارائه خدمات درمان نازایی و ناباروری فراهم شده است.

وی از ارتقای کادر درمانی (جذب فلوشیپ نازایی و ناباروری) و تجهیزات مرکز درمان ناباروری خبرداد و افزود: علاوه بر خدمات آزمایشگاه‌های جنین‌شناسی و تشخیص طبی و سیتوژنتیک، آزمایشگاه سلولی و ملکولی در جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شده تا با بهره‌گیری از آن نقص‌های ژنتیکی و تعیین جنسیت با استفاده از آن انجام گیرد.

رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: با هدف فراهم کردن زمینه توانمندسازی، خوداشتغالی و اتصال به بازار، طرح ملی “توسعه مشاغل خانگی” به کارفرمایی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان توسط این نهاد در اردبیل در حال اجرا است که این امر در توسعه اشتغال‌زایی موثر خواهد بود.

اوچی اردبیلی با اشاره به استقرار ۱۶ واحد فناور با ۳۴ طرح فناورانه در مرکز رشد فناوری فرآورده های گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل اشاره و تصریح کرد: حمایت های لازم از این واحدها برای تبدیل ایده به طرح و تجاری سازی محصولات دانش بنیان انجام می گیرد.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی پایلوت نیمه‌صنعتی تولید نشاسته پلیمری به عنوان طرح کلان ملی استانی از اولویت‌های جهاد دانشگاهی استان اردبیل است، گفت: با بهره‌گیری از حمایت‌های علمی و فنی پژوهشکده صنایع شیمیایی ایران، ساخت این واحد نیمه‌صنعتی در قالب طرح فناورانه با حمایت دفتر مرکزی جهاد ‌دانشگاهی و استانداری اردبیل و با همکاری این پژوهشکده اجرا خواهد شد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی از مراکز رشد فناوری فرآورده‌های گیاهان دارویی، درمان ناباروری قفقاز، آزمایشگاه‌های ژنتیک، کشت بافت و سلولی ملکولی و دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، جهاددانشگاهی استان اردبیل بازدید و در جریان فعالیت‌های آن قرار گرفت.