گردشگری و توریسم

برداشت ماهیان زدپر از سد شیرین‌دره، هفته آینده آغاز می‌شود

سیدعقیل مرتضوی روز پنجشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: صید ماهی و آبزیان از سد شیرین دره، به منظور کاهش تراکم آن در این دریاچه انجام می شود که کاهش تراکم آبزیان سد با هدف ارتقای کیفیت آب در دستور کار است.

وی افزود: به دنبال گلایه مردم بجنورد از طعم و بوی آب، علت و راهکارهای مشکل بررسی و تصمیم گرفته شد که باید برای ارتقای کیفیت آب، تراکم ماهیان سد کاسته شود.

مرتضوی با بیان اینکه قرار است پیمانکار، پنج تن ماهی زردپر را از سد برداشت کند افزود: بنا است اقدام مطالعاتی در زمینه تاثیر کاهش آبزیان بر کیفیت آب سد انجام شود.

پایانی برای قطعی آب سد شیرین دره در سیلاب ها

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی درباره گلایه ها از قطعی آب سد شیرین دره از مدار مصرف بجنوردی ها پس از هر بارندگی و ورود سیلاب به سد، گفت: برای حل این مشکل طرح آبگیر سطحی توسط این شرکت اجرایی شده و به بهره برداری رسیده و برداشت آب از تاج سد میسر شده است.

وی درباره مشکل تامین برق آبگیر سطحی سد اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده، این مشکل هم برطرف شده و پروژه برق دار شده است.

وی خاطرنشان کرد: با ورود هر سیلاب به سد، آب دریاچه متلاطم شده و گل و لای، کیفیت آن را کاهش می دهد، از این رو به ناچار، آب این سد از مدار مصرف خارج می شود که البته با بهره برداری از طرح آبگیر، دیگر قطعی آب این سد به علت کدورت، رخ نمی دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: برای طرح آبگیر سطحی، ۴۵ میلیارد ریال هزینه شده و پیمانکار حدود ۲۰ میلیارد ریال مطالبه دارد.

وی خاطرنشان کرد: اخیرا، با ورود سیل از حوزه شهرستان شیروان به سد شیرین دره، آب این سد به مدت ۴۸ ساعت از آبگیر سطحی برداشت و تامین شد.

وی گفت: آبگیر سطحی تنها در زمان سیلاب و گل آلود شدن آب سد مورد استفاده قرار می گیرد و در سایر زمان ها، آب آشامیدنی از دریچه تحتانی سد برداشت می شود.

سد شیرین دره، بزرگ ترین سد خراسان شمالی،  در ۶۵ کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد، در محدوده شهرستان مانه و سملقان بر روی رود شیرین دره، از سرشاخه‌های رود اترک ساخته شده است.

رشد ۷۰ درصدی علاج بخشی سد بیدواز

مرتضوی در بخش دیگر سخنان خود درباره علاج بخشی سد بیدواز اسفراین اظهار داشت: این طرح اکنون ۷۰ درصد پیشرفت دارد و بخش های اصلی و مهم آن، انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی تصریح کرد: تکمیل علاج بخشی سد بیدواز، حدود ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی افزود: تامین ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای علاج بخشی سد بیدواز، در سفر کاروان دولت به استان مصوب شد و قرار بود در سال های ۹۸ و ۹۹ تامین شود که تاکنون ۵۸ میلیارد ریال از این میزان تامین شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: البته قول های مساعد برای تامین تمام اعتبارات مصوب، داده شده است.

۸ دشت ممنوعه بحرانی 

مرتضوی درباره وضعیت منابع آب زیرزمینی در دشت های استان گفت: هشت دشت از ۱۱ دشت استان، در وضعیت ممنوعه بحرانی است، البته در ۲ سال گذشته، با توجه به بارندگی های خوب، روند افت منابع آب در دشت ها، کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در سال های گذشته، خشکسالی و افت منابع آب سبب فرونشست زمین در دشت های شیروان و اسفراین شده بود اما در ۲ سال گذشته، گزارشی در این زمینه نداشتیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: در سال آبی ۹۵-۹۶، منابع آب زیرزمینی در دشت اسفراین ۶۰ سانتی متر افت کرد و این رقم در دشت شیروان ۷۰ سانتی متر و جاجرم ۴۰ سانتی متر ثبت شده است.

اکنون هشت سد با ظرفیت ذخیره سازی ۲۳۴ میلیون متر مکعب آب در خراسان شمالی در دست بهره برداری است.