گردشگری و توریسم

تفاهم‌نامه صدور پروانه کار موقت محققان خارجی امضا شد

به گزارش روز یکشنبه وزارت علوم، تفاهم‌نامه صدور پروانه کار موقت برای محققان خارجی فرصت مطالعاتی و پسادکتری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در ۷ ماده به امضا رسید.

هدف از اجرای این تفاهم‌نامه، فراهم کردن تسهیلات لازم برای حضور و بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان خارجی به ویژه کشورهای اسلامی برای ارتقای سطح کیفی آموزش عالی کشور است.

بر اساس این تفاهم‌نامه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پروانه کار موقت سه ماهه را برای اتباع بیگانه به صورت فوری صادر می‌کند و اعتبار آن برای مدت دو سال قابل تمدید است.

به موجب ماده ۵ تفاهم‌نامه، موسسه متقاضی صدور پروانه کار برای محققان خارجی باید درخواست خود را به مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم ارسال کند تا مراحل لازم برای صدور پروانه انجام شود.

حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی در مراسم امضای تفاهم‌نامه با عیسی منصوری، معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: بهره‌مندی از توانمندی نخبگان علمی کشورهای دیگر، انتقال دانش و فناوری و تبادل نوآوری با محققان خارجی با یک مانع جدی مواجه بود و آن چیزی جز منع قانونی صدور پروانه کار موقت برای این دسته از محققان نبود.

وی افزود: با توجه به درخواست دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به ویژه دانشگاه‌های بزرگ، موضوع در دستور کار وزارت علوم و کارگروه آیین نامه بند (الف) |ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه قرار گرفت.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل افزود: با پیگیری مستمر وزیر علوم، کمیته‌ای برای تدوین و تنظیم تفاهم‌نامه شکل می گیرد.

در این مراسم، معاون توسعه و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پارادایم جهانی به گونه‌ای است که دیگر نمی‌توان از راه‌های سنتی به جواب رسید و در آینده کشوری پیشرفته است که در حوزه علمی اقتدار داشته باشد. اطمینان دارم که این تفاهم‌نامه، مزیت‌های مستقیم و غیر مستقیمی برای پیشرفت کشور خواهد داشت.