گردشگری و توریسم

پیست اسکی فندقلو نمین به ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسید

محمدرضا برادران روز یکشنبه در دیدار با اعضای هیات اسکی استان اردبیل ب ااشاره به اینکه  پیست اسکی فندقلوی نمین یکی از پروژه‌های مهم ورزشی استان است ،افزود: عملیات تولید کارگاهی دکل‌ها به پایان رسیده و قسمتی از تجهیزات اساسی شامل کابل و تابلو برق و نیرو محرکه به محل پروژه حمل و آماده نصب است.

وی با بیان اینکه سه ماه از آغاز عملیات اجرایی پروژه پیست اسکی روی چمن فندقلو می گذرد، ادامه داد: میزان پیشرفت این طرح قابل قبول است. 

برادران اضافه کرد: تاکنون هشت میلیارد ریال برای اجرای این طرح هزینه شده و برای تکمیل آن ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا آخر امسال به بهره برداری خواهد رسید.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل با اشاره به شرایط آب و هوایی و اقلیمی مناسب و رویشگاه های بی نظیر همچون فندقلو ادامه داد: با بهره برداری از این طرح اردبیل میزبان مسابقات کشوری و بین المللی پیست اسکی روی چمن خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت های خدادادی و طبیعی استان اردبیل گفت: متاسفانه آن طور که باید از ظرفیت ها ی موجود در گسترش این رشته ورزشی در استان استفاده نشده است.

وی توسعه گردشگری و توریسم ورزشی را از الویت‌های اصلی مسئولان عالی استان عنوان کرد و افزود: توسعه و گسترش رشته ورزشی اسکی می تواند نقش مهمی در جذب توریسم و توسعه گردشگری استان ایفا کند.

عرصه جنگلی فندقلو بخشی از جنگل های شرق استان اردبیل به شمار می رود که دنباله جنگل‌های نیمه گرمسیری استان گیلان است.
این جنگل یکی از مناطق مهم گردشگری جنگلی است که در ۱۰ کیلومتری شهر نمین و ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته است.
مساحت منطقه فندقلو حدود ۱۶ هزار هکتار است که بیش از چهار هزار هکتار آن زیرپوشش عرصه های جنگلی قرار دارد و بقیه را مراتع تشکیل می دهد.
در مجموع ۱۹ گونه جنگلی متعلق به هشت تیره و ۱۷ جـنس در ایـن منطقه شناسایی شده اند که از بیـن انواع شناسایـی شده گونه های  نظیر فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه می افزاید.

آب و هوای مطبوع ، پرندگان و گونه های مختلف جانوری ، وجود آلاچیق و استراحت گاه های شبانه روزی ، برقراری ارتباط بین این منطقه ویژه گردشگری و چشم انداز زیبای گردنه دل انگیز حیران از طریق تله کابین از جمله ویژگی هایی است که در کنار جاذبه های منحصر به فرد طبیعی و جنگلی این منطقه را به تفرجگاهی بسیار دلپذیر برای مسافران ، میهمانان و علاقمندان به طبیعت تبدیل کرده است.
همین جاذبه ها موجب شده سالانه صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی برای آرامش روح و روان خود به دامن این جنگل سرسبز پناه بیاورند.