اخبار گردشگری

نمایشگاه ملی صنایع دستی در بیرجند برپا می شود

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: چهارمین نمایشگاه ملی صنایع دستی با حضور ۳۱ استان، آذرماه امسال در بیرجند برپا می شود.

حسین عباس زاده افزود: این نمایشگاه ۱۱ تا ۱۵ آذرماه امسال در محل شرکت نمایشگاه های بین المللی خراسان جنوبی در بیرجند برپا می شود. با توجه به ظرفیت بالای شرکت نمایشگاه های بین المللی بیرجند ۲۵۵ غرفه آماده واگذاری به فعالان صنایع است. 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با ابراز امیدواری از اینکه امسال شاهد رشد ۱۰۰ درصدی صنایع دستی در این نمایشگاه باشیم گفت: مثل سنوات گذشته از تمام استان ها در این نمایشگاه حضور دارند. 

وی دومین نشست بسته بندی صنایع دستی را از جمله برنامه های جانبی این نمایشگاه عنوان کرد و افزود: رونمایی از نشان فرهنگی و ملی صنایع دستی نیز در این نمایشگاه پیش بینی شده است. 

عباس زاده با تاکید بر اینکه محور نمایشگاه، محصولات ملی و جهانی خراسان جنوبی است اظهار داشت: با اولویت صنایع ملی و جهانی برنامه های خاصی تدارک دیده می شود. به طور میانگین هر شهرستان ۱۰ تا ۱۵ غرفه درخواست داده اند لذا ۱۵۰ غرفه به صنایع دستی استان اختصاص می یابد. 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۶۰ غرفه برای استان های دیگر در نظر گرفته شده است ادامه داد: سهم هر استان ۲ غرفه است که سعی می شود رایگان در اختیار قرار گیرد. 

از بین ۳۰۰ رشته صنایع دستی کددار کشور ۸۰ رشته در خراسان جنوبی فعال شده که بیشترین صنایع دستی متعلق به روستاها است. 

حوله بافی، چادرشب بافی، جاجیم بافی، برک بافی، سفالگری، مسگری و غیره از نمونه صنایع دستی احیا شده فعال در نقاط روستایی و عشایری خراسان جنوبی است. 

برخی صنایع دستی از جمله قفل سازی، سراجی سنتی و کلاه مالی نیز صنایع دستی در حال فراموشی است که میراث فرهنگی برای احیای آنها تلاش می کند.
 
خراسان جنوبی بیش از ۲۰ نشان کیفیت ملی برای صنایع دستی در سال های اخیر کسب کرده است. حوله خراشاد به عنوان یک اثر جهانی در حوزه صنایع دستی سال گذشته به ثبت رسید. مله بافی خوسف و تراش سنگ های نیمه قیمتی نیز یکی از صنایع دستی ملی استان است.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.