گردشگری و توریسم

در سطح ۷۱۰ هزار هکتار با آفت ملخ صحرایی مبارزه شد

محمود حجتی روز پنجشنبه، در گفت و گو با خبرنگاران در بندرعباس پیش بینی کرد: این رقم تا پاییز امسال به یک میلیون هکتار افزایش می یابد.

وی افزود: در حال حاضر با ورود دسته های ملخ صحرایی از کشور عراق به منطقه ابوغریب در ایلام تعداد استان های آلوده به این آفت به ۱۰ استان افزایش یافته است.

این مقام مسوول ضمن ابراز رضایت از مبارزه با ملخ های صحرایی اظهار داشت: هیات دولت علاوه بر اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال قبلی، روز گذشته کمک ۱۰۰ میلیارد ریالی دیگر را نیز تصویب کرد.

وزیر جهاد کشاورزی یاد آور شد: از آنجایی که عموم مردم به ویژه بهره برداران و کارشناسان کشاورزی استان های آلوده پای کار هستند مبارزه با این آفت خطرناک با کمترین خسارت وارده در حال انجام است.

حجتی، بدون ذکر هرگونه آماری بیان داشت: گروه‌های ارزیاب در حال برآورد خسارت های احتمالی به بخش کشاورزی و منابع طبیعی هستند.

وزیر جهاد کشاورزی به همراه استاندار، رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان و کارشناسان سازمان حفظ نباتات کشور امروز از مناطق آلوده به ملخ صحرایی در شرق استان (سیریک) بازدید کردند.

ورود ملخ های صحرایی به ایران

اواخر دی ماه پارسال بود که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نسبت به هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران هشدار داد و در اوایل بهمن این ملخ‌ها از صحرای آفریقا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، عمان و قطر راهی استان‌های جنوبی از جمله هرمزگان شدند.

این ملخ‌های صحرایی چنان وحشی و نابودگر هستند که به هیچ سرسبزی در مسیر حرکت و هجوم خود رحم نمی‌کنند و هر چه هست و نیست را نابود می‌کنند و ویرانی بسیاری برجای می‌گذراند.

جمعیت هر دسته ملخ صحرایی مهاجر بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون عدد اعلام شده و با توجه به اینکه هر یک از آنها ۸۵ تا ۹۰ عدد تخم می‌گذارد، می‌توان تخمین زد در صورت مبارزه نکردن اصولی با این موجود مخرب، تنها جمعیت یکی از دسته‌های آن با گذراندن دوره سه هفتگی تکاملی (از پورگی تا بلوغ) به چند میلیارد می‌رسد.

سمپاشی ۱۱۷ هزار هکتار از زمین‌های هرمزگان برای مقابله با ملخ‌های صحرایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش از این اعلام کرده بود: تاکنون ۱۱۷ هزار هکتار از زمین‌های استان برای مقابله با ملخ‌ها سمپاشی شده که این میزان به ۲۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.

علی باقر زاده اظهار داشت: از بهمن ماه پارسال در ۱۵۶ نقطه از استان ریزش ملخ مشاهده شده که ۱۵۱ دسته ۵۰ میلیونی در یک مرحله و ۵۰ دسته ۲۰۰ میلیونی نیز در مرحله دوم وارد استان شدند.

وی با اشاره به فعالیت ۲۵۰ نفر در روند سمپاشی مناطق آلوده، گفت: شهرستان‌های رودان، میناب و بندر لنگه ار ملخ صحرایی پاکسازی شده است.

این مقام مسوول درباره جبران خسارت کشاورزان نیز گفت: در حال جمع بندی این خسارت‌ها هستیم و پس از آن سعی در جبران خسارت‌ها می‌شود.

هشت استان جنوبی در معرض ریزش‌های ملخ‌های صحرایی قرار دارند

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور یازدهم خردادماه امسال اعلام کرد: طبق پیش بینی دبیر کمیسیون مبارزه با ملخ صحرایی در جنوب غرب آسیا هجوم ملخ صحرایی بین ۱۰ تا ۱۵ روز آینده به استان‌های جنوبی کشور شدت می‌یابد البته به جز استان‌های جنوبی تهدیدی برای استان‌های دیگر کشور نیست.

سید محمدرضا میر بیان داشت: البته طبق نظر «کیث کرسمن» نماینده فائو و دبیر کمیسیون مبارزه با ملخ صحرایی در جنوب غرب آسیا، هدف مهاجرت این دسته ملخ‌ها، ایران نیست بلکه ایران کشور عبوری این ملخ‌ها برای حضورشان در هندوستان و پاکستان است.

وی با بیان اینکه هشت استان جنوبی کشور در معرض ریزش‌های ملخ صحرایی قرار دارند، اظهار داشت: در صورت عبور ملخ‌های صحرایی از ایران به سمت کشورهای هند و پاکستان، نگرانی در خصوص تشدید آفت نخواهیم داشت اما حتی اگر این آفت در ایران حضور پیدا کند نیز ما همچنان چهارماه اخیر به سطح مبارزاتمان ادامه خواهیم داد.

وی تاکید کرد: حضور آفت ملخ صحرایی در اراضی کشاورزی و عرصه‌های طبیعی استان‌های جنوبی کشور خسارت عمده‌ای نداشته است، ‏ البته اخیراً ملخ صحرایی در باغ‌های مرکبات رودان و سیاهو استان هرمزگان ورود پیدا کرده بود که با اقدام به موقع توانستیم از بروز خسارت در این اراضی جلوگیری کنیم.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور ریزش ملخ صحرایی به کشور را از بهمن سال گذشته تاکنون ۱۵۰ ریزش دانست و گفت: در حال حاضر مبارزه با ملخ صحرایی در سطح بیش از ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی هشت استان جنوبی کشور عملیاتی شده است و همچنان در حال انجام است.

وی با بیان اینکه بیشترین میزان حملات ملخ صحرایی مربوط به سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان است افزود: تاکنون ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات درخواستی سازمان حفظ نباتات کشور تخصیص یافته و در استان‌های درگیر این آفت، توزیع شده است اما این سازمان برای گسترش سطح مبارزات با این آفت نیازمند ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر است که هنوز تخصیص نیافته است.

۹۹۴۴/ ‏۶۰۴۸/‏۶۱۴۹