گردشگری و توریسم

34 بقعه خراسان شمالی بنای میراثی دارد

حجت الاسلام عظیم آسوده یدکی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بقاع متبرکه یه صورت مشترک توسط اوقاف و سازمان میراث فرهنگی در حوزه عمرانی اداره می شوند.
وی افزود: در صورتی که این بقاع نیاز به مرمت و تعمیر داشته باشند نقشه و طرح مورد نظر با همکاری میراث فرهنگی تهیه می شود تا بقعه از حالت میراثی خارج نشود.
حجت الاسلام آسوده امام زاده سید عباس (ع) بجنورد، امام زاده نبی (ع) غلامان، احمد بن موسی (ع) روستای کوران اسفراین، محمد باقر (ع) اسفیدان و امام زاده سید محمد (ع) روستای لنگر را از جمله این بناها ذکر کرد.
وی افزود: همچنین امام زاده حمزه رضا(ع) شیروان، علی بن مهزیار جاجرم و امام زاده زین العابدین (ع) روستای سنخواست نیز از دیگر بقاعی هستند که بنای میراثی دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی گفت: این در حالی است که بنای برخی آثار تاریخی استان از قبیل آیینه خانه و عمارت مفخم، بیمارستان امام رضا (ع)، حسینیه جاجرمی ها، رباط قلی و رباط عشق و آب انبار اندوقان روستای سنخواست نیز بنای اوقافی هستند.
وی از مجموعه پارک تفریحی بش قارداش و چند هکتار از پارک باباامان بجنورد، مسجد جامع استاد فاروج و نظرگاه امام علی (ع) گرمه نیز به عنوان دیگر بناهای تاریخی استان یاد کرد که موقوفه هستند.
خراسان شمالی پنج هزار و 610 موقوفه و 11 هزار و 690 رقبه دارد.
استان خراسان شمالی با داشتن یکهزار و 200 اثر تاریخی شناسایی شده در شمال شرق کشور قرار دارد و هرساله پذیرای میلیون ها مسافر، گردشگر و زائر امام هشتم (ع) عبوری است.
ط/ 6042

انتهای پیام /*


فرهنگي


اوقاف


بقاع متبركه


خراسان شمالي