اخبار گردشگری

بیانیه مشترک آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان: محکومیت آزمایش موشکی سیمرغ / برنامه موشکی ایران متوقف شود

این برای نخستین بار است که علیه برنامه موشکی ایران، ۴ کشور آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، بیانیه مشترک صادر می کنند.

۴ کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه مشترکی، آزمایش موشکی اخیر ایران را محکوم کردند.

به گزارش عصرایران،  چهار کشور عضو گروه پنج به علاوه یک که توافق هسته‌ای با ایران را امضاء کرده‌اند با انتشار بیانیه‌ای مشترک از تهران خواسته‌اند برنامه موشک‌های بالستیک خود را متوقف کند.

به نوشته بی بی سی، در این بیانیه که عصر جمعه ( ۶ مرداد) منتشر شده این چهار کشور غربی، پرتاب موشک سیمرغ که ایران آن را ماهواره‌بر و غیرنظامی معرفی کرده ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد ارزیابی شده است.

این برای نخستین بار است که علیه برنامه موشکی ایران، ۴ کشور آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، بیانیه مشترک صادر می کنند.  این نشان دهنده آغاز نوعی کار مشترک میان این ۴ کشور علیه برنامه موشکی ایران است.

بی بی سی در این باره نوشت: با وجود این که بعد از بر سر کار آمدن دونالد ترامپ وضع مواضع تند علیه ایران دور از انتظار به نظر نمی‌رسید اما صدور قطعنامه جدید با امضای بریتانیا، فرانسه و آلمان، از تلاش‌های واشنگتن برای همراه کردن متحدان اروپایی‌اش در تشدید مواضع علیه تهران حکایت دارد.

قطعنامه شورای امنیت در تایید برجام از ایران می‌خواهد “از فعالیت‌های مرتبط با موشک‌هایی اجتناب کند که با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای طراحی شده‌اند، از جمله پرتاب‌هایی که از فناوری موشک‌های بالستیک استفاده می‌کنند.”

این بیانیه تنها ساعتی پس از وضع تحریم های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه ۶ شرکت ایرانی منتشر شد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه (ششم مرداد) در واکنش به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ شش شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

آمریکا می‌گوید این شش شرکت زیرمجموعه‌ گروه صنعتی شهید همت هستند که یکی از “نهادهای کلیدی” در برنامه موشک‌های بالستیک ایران معرفی شده است.

وزارت دارایی آمریکا می‌گوید پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ اقدامی “تحریک‌آمیز” بوده، چرا که فناوری موشک‌های ماهواره‌بر مشابه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما است.

وزارت خارجه آمریکا هم آزمایش سیمرغ را خلاف “روح برجام” دانسته اما محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، می‌گوید ایران به متن و به روح برجام (توافق هسته‌ای) پایبند بوده است.

 ظریف می‌گوید همه جزئیات توافق به دقت در مذاکرات تعیین شده و ایران موشکی که برای حمل کلاهک‌های هسته‌ای “طراحی شده باشد” آزمایش نکرده است.