به نقل از هایپرکلابز :این خوراکی که نوعی کیک است را معمولاً برای سفرهای که برای هر آیین مربوط به درگذشتگان چیده میشود آماده میکنند .علت اینکه آن را کماچ مُردگان می نامند این است که کماچ معمولاً شیرین است ولی این یکی بدون شکر پخته میشود . برای تهیه آن آرد را با آب ترکیب کرده و مُچ هم می دهند و پس از آنکه وَر آمد و برای پختن نان معمولی مناسب بود ، به صورت شانههای کوچک خمیر به اندازه یک سیب زمینی متوسط در میآورند و بعد قدری روغن مایع داخل قابلمهای مسی میریزند و حرارت میدهند تا خوب داغ شود . کمی زردچوبه و سیاه دانه و «گُلزَردُگ» را به روغن اضافه کرده و بعد همان شانههای کوچک خمیر را که قبلاً آماده کرده بودند در این قابلمه پهلو در پهلوی هم میچینند . در قابلمه را میگذارند و صبر میکنند تا سرخ شود . شانهها را که کمی که سفت شد بر میگردانند تا هر دو طرفش سرخ شود. پس از پخت کامل ، آنها را روی یک قطعه نان و یا سیروگ درسته می گذارند . رنگ آن هم به دلیل پخته شدن داخل روغن آغشته به زردچوبه و «گُل زَردُگ» زرد است.
کماچ مردگان
۲۳
بهم