گردشگری و توریسم, گردشگری ورزشی

ورزش ابزار مناسب تقویت بدن در شرایط کرونایی

حسین زیاری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: امروز با گسترش شهرنشینی و تغییر سبک زندگی در اثر حضور ماشین‌ها در لایه لایه زندگی، تحرک اعضای جامعه کاهش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: در سال‌های اخیر با توجه به سریع‌تر شدن زندگی روزمره، تاثیرهای مختلفی در بخش‌های زندگی به وجود آمده است که توسعه صنایع غذایی سریع و فست‌فودها از جمله اثرات این امر است.

مربی ورزشی و داور لیگ برتر فوتبال کشور ادامه داد: همچنین نیاز جامعه از یکسو و تاکید گسترده بر رونق صنعت گردشگری که گردشگری غذایی هم بخش از آن است منجر به تغییر ذائقه مردم شده است.

وی با اشاره به اینکه کم‌تحرکی جامعه و تغییر فرهنگ غذایی، نیاز بیش از پیش به ورزش را برای ارتقا سطح سلامتی و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها ملموس و نمایان می‌سازد، تصریح کرد: این روزها با ظهور ویروس کرونا که دنیا را با مشکل سلامت مواجه کرده و پزشکان عنوان می‌کنند تقویت سیستم ایمنی بدن می‌تواند برای گذار از این بحران تاثیرگذار باشد، نقش ورزش بیش از پیش پر رنگ و ملموس است.

این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به عواملی در انجام ورزش مانند شدت مناسب به هنگام انجام فعالیت ورزشی از مهم‌ترین موضوعات است.

زیاری با بیان اینکه تحرک با شدت پایین ورزش محسوب نمی‌شود، اضافه کرد: از سویی، انجام حرکاتی که فشار زیادی روی سیستم قلبی عروقی وارد می‌کند نیز، گاهی باعث به وجود آمدن آسیب می‌شود.

مربی ورزشی و داور لیگ برتر فوتبال کشور، توجه به استراحت در کنار ورزش را با اهمیت برشمرد و افزود: همان‌قدر که ورزش برای یک ورزشکار اهمیت دارد، استراحت کافی و به‌ویژه ساعت خواب شبانه مناسب برای بازسازی ذخایر انرژی لازم و ضروری است.

رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان سمنان گفت: تغذیه مناسب، استفاده از مواد غذایی طبیعی و تغییر فرهنگ غذایی برای عامه مردم و به‌ خصوص کسانی است که ورزش می‌کنند، اهمیت دارد.

وی با تاکید بر اهمیت مدیریت استرس، اضطراب و خشم به منظور بهبود عملکرد افراد در ورزش، ابرازداشت: توجه به نکات بهداشتی در ورزش و محیط ورزشی است که این روزها با توجه به شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری آن اهمیت بیشتری هم یافته است.

مدرس دانشگاه یادآور شد: افراد پرهیز از ورزش‌های تماسی، دست دادن، روبوسی، درآغوش کشیدن، استفاده از تجهیزات و لوازم مشترک، رعایت فاصله مناسب از یکدیگر حداقل (۲ متر)، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، ضدعفونی وسایل و تجهیزات با محلول ۷۰ درصد الکل را مد نظر داشته باشند.

ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

طبق آخرین آمار، یک میلیون و ۸۵۳ هزار و ۱۵۵ نفر در کل جهان به کرونا مبتلا شده اند.