اخبار گردشگری

انگلیس آثار باستانی عراق و افغانستان را پس می دهد

موزه بریتانیا مجسمه های باستانی بودایی و چندین اثر باستانی غارت شده از عراق و افغانستان را به زودی به کشورهای مبدا شان باز می گرداند.

در میان آثاری باستانی که قرار است به کشور اصلی شان بازگردانده شوند، تعدادی مجسمه بودایی که به صورت غیرقانونی از افغانستان خارج شده بودند نیز به چشم می خورد. این مجسمه ها در سپتامبر سال ۲۰۰۲ در فرودگاه هیترو لندن کشف شدند.

قدمت این آثار باستانی به قرن چهارم تا ششم پس از میلاد مسیح باز می گردد و پس از آن که با توافق موزه ملی افغانستان در یک نمایشگاه موقتی در لندن به نمایش گذاشته شدند به موزه ملی افغانستان بازگردانده می شوند.

در میان آثار باستانی که به عراق بازگردانده می شوند، مجموعه ای از کتیبه های خط میخی وجود دارد. این ۱۵۴ کتیبه بین النهرینی که حاوی نوشته های خط میخی هستند در فوریه سال ۲۰۱۱ در بریتانیا کشف شدند. قدمت این آثار باستانی از ۲۱۰۰ تا ۱۸۰۰ پیش از میلاد مسیح تخمین زده شده است. این آثار در نهایت به موزه عراق منتقل خواهند شد.

چندی پیش، موزه بریتانیا یک پروژه مشترک با عنوان استرداد آثار باستانی با همکاری مقام های میراث و آثار باستانی، مجموعه داران، فروشندگان و مراکز حقوقی با هدف شناسایی و بازگرداندن آثار باستانی قاچاق شده از مصر و سودان ترتیب داده بود.

در جریان این پروژه، نزدیک به ۷۰۰ اثر باستانی غارت و قاچاق شده از مصر تنها در سال گذشته شناسایی شده است.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
ایسنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.