اخبار گردشگری, اقامتگاه

‘ بومگردی ‘ ظرفیت اقامتگاه های گردشگری اصفهان را افزایش داد

به گزارش ایرنا، بومگردی یا اکوتوریسم (ecotourism)، فرصتی برای گردشگران و طبیعت گردان است تا با اقامت در مناطق بومی فارغ از زندگی روزمره و ماشینی؛ حال و هوای یک زندگی ساده، بی آلایش و دلنشین را تجربه کنند.
گردشگری بومی یا بومگردی شاخه ای از صنعت گردشگری است که از ابتدای دهه ۱۳۸۰ به شکل سازمان یافته در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان مورد توجه قرار گرفت و در سال های اخیر روندی روبه رشد را طی کرده است.
اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و میراث کهن از قابلیت های زیادی برای توسعه گردشگری بومگردی برخوردار و یکی از استان های پیشتار در این زمینه است.
براساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، بومگردی در چهار سال گذشته روندی روبه رشد را طی کرده و تعداد این اقامتگاه ها از ۵۰ باب به حدود ۲۷۰ باب رسیده است.
بر اساس آخرین آمار مربوط به شاخص های گردشگری اصفهان نیز مجموع اتاق های گردشگری این استان تا پایان سال ۹۶ (با توجه به ظرفیت در ماه) ۱۸۴ هزار و ۱۵۰ اتاق بوده که نسبت به سال ۹۵ افزایش ۱۰۰ درصدی داشته و بیش از ۲ برابر شده است.
مجموع تخت های گردشگری استان ( با توجه به ظرفیت در ماه) نیز تا پایان سال ۹۶ معادل ۴۱۶ هزار و ۳۰۴ تخت بوده که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۹۰ درصد افزایش داشته است.
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان با ارائه آمار مذکور، در گزارش خود تصریح کرده است که این افزایش درصد به علت درج آمار اقامتگاه های بومگردی است.

*** افزایش بازدید از اماکن تاریخی اصفهان
بر اساس آخرین آمار نماگرهای گردشگری اصفهان، تعداد بازدید گردشگران داخلی از اماکن و بناهای تاریخی این استان در سال ۹۶ حدود ۲ میلیون و ۴۶۵ هزار بازدید (با افزایش ۲۲٫۵ درصدی نسبت به سال ۹۵) و گردشگران خارجی ۶۴۴ هزار و ۴۰۲ بازدید ( افزایش ۲۸٫۵ درصدی) بوده است.
در مجموع سه میلیون و ۱۱۰ هزار بازدید توسط گردشگران از اماکن و بناهای تاریخی استان در سال گذشته صورت گرفته که نسبت به سال ۹۵ حدود ۲۴ درصد افزایش یافته است.
همچنین متوسط روزهای اقامت گردشگران ایرانی در سال گذشته در استان اصفهان ۲٫۲ روز ( ۰٫۷ درصد افزایش)، گردشگران خارجی ۲٫۱ روز (بدون تغییر) و کل گردشگران ۲ روز ( ۰٫۳ درصد افزایش) بوده است.
از طرفی بر اساس همین گزارش، متوسط مجموع اتاق های اشغال شده در سال گذشته ۴۴ هزار و ۵۶۸ اتاق ( کاهش ۹٫۴ درصدی نسبت به سال ۹۵)، درصد اِشغال اتاق ۴۶٫۷ ( کاهش ۶٫۷ درصدی) و درصد اشغال تخت ۳۷٫۴ ( کاهش ۶٫۷ درصدی) بوده است.
استان اصفهان به عنوان قطب گردشگری کشور ،دارای ۱۰۷ شهر و یکهزار و ۹۳۴ روستاست ؛ این استان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.
گ/۳۰۱۱/ ۶۰۲۲

انتهای پیام /*


اقتصاد


بومگردی


مدیریت و برنامه ریزی


اصفهان