اخبار گردشگری

معاون استاندار آذربایجان شرقی: حفاظت از ارسباران با ثبت در یونسکو بهتر می شود

به گزارش ایرنا، رحیم شهرتی فر عصر پنجشنبه در دیدار با ارزیابان سازمان جهانی یونسکو که برای بررسی وضعیت ارسباران از پنج روز قبل در این منطقه حضور دارند، افزود: جنگل های ارسباران، نعمت خدادادی است که ثبت جهانی آن به حفاظت و مراقبت از این ثروت ملی کمک شایانی می کند.
وی افزود: مردم ایران اسلامی همواره در مسائل فرهنگی پیشتاز بوده اند و از حدود ۷۰ سال قبل به ویژه بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی که ایران به عضویت سازمان یونسکو درآمده است، توجه به موضوع همکاری با سازمان یونسکو و تقویت روابط دو چندان شده است.
شهرتی فر ادامه داد: منطقه ارسباران به عنوان یک ثروت ملی برای مردم این مرز و بوم از اهمیت خاصی برخوردار است و تمام تلاش خود را برای صیانت و نگهداری از آن به کار گرفته ایم.
وی، از ارسباران به عنوان یک ظرفیت و جاذبه گردشگری مهم در ایران و آذربایجان شرقی یاد کرد و گفت: امیدوارم با کمک متخصصان یونسکو بتوانیم این منطقه را در فهرست جهانی ثبت کنیم.
شهرتی فر با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی کشور و ادارات کل میراث فرهنگی، محیط زیست و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در این راستا زحمات بسیاری کشیده اند، از تمامی کسانی که در این امر نقش ایفا نموده اند، قدردانی کرد.
وی با تاکید بر اهمیت کشاورزی برای مردم بومی منطقه و استان، گفت: در راستای حفظ بافت جنگلی و جلوگیری از کشاورزی در این مناطق، کشت مکانیزه در مراتع و دشت های منطقه در اولویت قرار گرفته است و از نمونه های شاخص آن می توان به دشت گلفرج اشاره نمود که با این کار به دنبال آنیم تا هم معیشت ساکنین محلی تامین شود و هم این جنگل های منحصر به فرد ساختار طبیعی خود را حفظ کند و خدشه ای به فرایند ثبت جهانی آن وارد نشود.
شهرتی فر گفت: ثبت جهانی ارسباران در بلند مدت، توسعه گردشگری، رشد اقتصادی و حفاظت از منابع طبیعی منطقه ارسباران را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت ‌شده ارسباران به عنوان دومین پرونده میراث طبیعی ایران در حالی برای ثبت در فهرست میراث‌ جهانی انتخاب شده که قرار است تیرماه سال آینده در چهل و دومین اجلاس یونسکو مطرح شود.
ارسباران یا قره داغ ، ناحیه کوهستانی در شمال آذربایجان شرقی است که در سال ۱۹۷۶، یونسکو ۷۲ هزار و ۴۶۰ هکتار از اراضی منطقه، در محدودهٔ ‘۴۰ °۳۸ تا ‘۸ °۳۹ شمالی و’۳۹ °۴۶ ‘۲ °۴۷ شرقی را به عنوان ذخیره‌گاه زیست ‌کره ثبت کرد.
جنگل‌های ارسباران با احتساب عرصه و حریم ها بیش از ۱۶۰ هزار هکتار وسعت دارد.
این منطقه علاوه بر جاذبه‌های شکارگاهی، اقتصادی، اجتماعی‌ و فرهنگی به دلیل وجود گونه‌های گیاهی و جانوری کمیاب و چشم‌اندازهای بکر، وسیع، شکنندگی و آسیب‌پذیری بالا، در سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲ شمسی ابتدا به عنوان منطقه ممنوعه و سپس منطقه حفاظت شده تحت حفاظت و نظارت قرار گرفت.
جنگل های ارسباران با داشتن کمتر از ۵ صدم مساحت کشور بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و ۲۹ درصد از پستانداران کشور، ۴۴ درصد پرندگان ایران، ۳۲ درصد از دوزیستان کشور، ۹ درصد آبزیان و ۲۰ درصد خزندگان ایران در این منطقه ارسباران زندگی می کنند.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
۳۰۳۸/۵۱۸

انتهای پیام /*


جغرافیا


طبیعت


یونسکو


ارسباران