غذاهای سنتی یزد، یکی از عوامل مهم جذب گردشگر به این شهر محسوب میشود. در کل غذاهای سنتی به هر شهری که تعلق داشته باشند خوشمزه و وسوسه بر انگیز هستند.
دلتا:احتمالا نام کوفته که به میان میآید، اولین کوفتهای که یاد آن میافتید، کوفته تبریزی است ولی باید در نظر داشته باشید که لیست بلند بالای غذاهای نونی ایرانی پر از کوفتههای متنوع از شهرهای مختلف است. در این میان کوفته لپه هم به عنوان یک غذای سنتی و بسیار محبوب در یزد درست میشود؛ که اتفاقا خیلیها در سفر به این شهر تاریخی و زیبا، حتما خوردن آن را در برنامه غذایی خود قرار میدهند. در این مطلب از مجله دلتا میخواهیم طرز تهیه کوفته لپه یزدی و فوت و فنهای خوشمزه شدن آن را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه کوفته لپه یزدی
گوشت چرخ کرده یک کیلوگرم
سبزی معطر ۳۵۰ گرم
لپه ۳۵۰ گرم
کشمش ۱/۲ لیوان
زرشک ۱/۲ لیوان
سیب زمینی ۳ عدد بزرگ
پیاز ۳ عدد بزرگ
تخم مرغ ۹ عدد
زردچوبه، فلفل و نمک به میزان لازم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کوفته لپه یزدی
مرحله اول
ابتدا لپه را از شب قبل در آب خیس و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. زرشک را در آب خیس کنید. سیب زمینیها و ۵ تا از تخم مرغها را آبپز کنید. سپس لپهها را بپزید و بعد از آن لپهها و زرشکها را آبکش کنید.
۲ تا از پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را با زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود. در لحظه آخر، زرشکها را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود ولی از تفت دادن زیاد خودداری کنید چون زرشک خیلی زود میسوزد.
مرحله دوم
پوست سیب زمینیهای آبپز را بگیرید و در یک ظرف رنده کنید. لپههای پخته شده را اضافه کنید. سبزی معطر، گوشت چرخکرده، نمک، پیازداغ، کشمش و زرشک را با بقیه تخم مرغها (۴ عدد) مخلوط کنید و ورز دهید تا یک ترکیب منسجم و یکدست داشته باشید.
مرحله سوم
تخم مرغهای آبپز را پوست بگیرید و دور آنها را از مایه کوفته یزدی قرار دهید و در دستانتان بچرخانید تا گرد و شبیه پرتقال شوند. کوفتهها را در ظرف قرار دهید و به مدت ۱۵ دقیقه روی آنها را بپوشانید و در یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
مرحله چهارم
در آخرین مرحله از دستور پخت کوفته لپه یزدی پیاز باقیمانده را خلالی یا نگینی خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. وقتی طلایی شد، رب گوجه را به آن اضافه کنید تا کمی سرخ شود و رنگ باز کند. ۲ یا ۳ لیوان آب جوش یا ولرم به مواد قابلمه اضافه کنید و وقتی جوش آمد، کوفتهها را تکتک در آن بگذارید. حرارت را کم کنید و در قابلمه را باز بگذارید تا کوفتهها از هم وا نروند. یک ساعت زمان برای پختن کوفته لپه یزدی کافی است.