گردشگری و توریسم

صاحبان معادن راکد خراسان رضوی سلب صلاحیت می‌شوند

به گزارش روز یکشنبه استانداری خراسان رضوی، محمدصادق معتمدیان در جلسه راهبردی توسعه معادن استان، معادن را یکی از پیشران‌های توسعه استان دانست و افزود: در این راستا تلاش می‌کنیم شرکت‌های بزرگ، حاکمیتی و بخش خصوصی استان نقش پررنگ‌تری داشته باشند.

وی به ظرفیت بالای معادن خراسان رضوی اشاره کرد و با غنی خواندن این استان از این حیث یادآور شد: باید راهکارهای به روز و دقیق برای بهره‌برداری از معادن ارائه شود.
استاندار خراسان رضوی اکتشاف، استخراج و فرآوری را سه مرحله مهم در حوزه معادن عنوان کرد و گفت: در حوزه اکتشاف باید تمرکز بر برنامه‌های سیستماتیک و استفاده از ظرفیت سازمان زمین شناسی باشد و ژئوفیزیک هوایی در پهنه‌های معدنی استان باید گسترش یابد.
معتمدیان بر افزایش پهنه‌های معادن در استان تاکید و اضافه کرد: توسعه معادن فعال و فعال‌سازی معادن غیرفعال از جمله برنامه‌های ما در حوزه استخراج معادن است.
وی سهم اشتغال در معادن خراسان را کم دانست و افزود: توسعه معادن به ویژه توسعه صنایع معدنی موجب اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم خواهد شد.
٩۶٠ پروانه بهره‌برداری معدن معتبر در خراسان رضوی موجود است که از این تعداد ۴٨٠ مورد به صورت نیمه فعال و راکد هستند. همچنین در خراسان رضوی حدود ۱۱ هزار نفر به صورت مستقیم در بخش معادن اشتغال دارند.
عمده ظرفیت‌های معدنی فلزی خراسان رضوی در سنگ‌آهن، مس و کرومیت و در بخش معادن غیرفلزی در سنگ تزئینی و خاک صنعتی است.