گردشگری و توریسم

انرژی‌های تجدیدپذیر، هدیه دولت تدبیر و امید به سبد انرژی کشور

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان انرژی پاک در جهان به خوبی جایگاه خود را یافته و بسیاری از کشورها استفاده از این نوع انرژی را اولویت خود قرار داده‌اند.

استفاده از این نوع انرژی در کشورمان چندان مورد توجه به دلیل ارزان بودن انرژی‌های فسیلی نبود.

بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در ابتدای انقلاب اسلامی فقط به میزان ۶ مگاوات بود که به دلیل کم بودن میزان آن در آمارهای انرژی دیده نمی‌شد.

روند بی‌توجهی به این نوع از انرژی در طول سال‌ها همچنان ادامه داشت و کج دار و مریز با آن برخورد می‌شد به گونه‌ای که در ابتدای دولت تدبیر و امید فقط ۱۰۵ مگاوات مورد استفاده قرار گرفته بود.

دولت تدبیر و امید توجه خوبی به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر کرد و شرایط بهره‌برداری از این نوع انرژی را بیش از پیش تسهیل کرد و این امر سبب شد در پایان کار دولت یازدهم ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر به ۳۴۱مگاوات برسد.

گرچه افزایش نرخ ارز در سال ۹۷ روند خللی در روند استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد کرد اما سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق در یک اقدام خوب تعرفه خرید این نوع انرژی‌ها را افزایش داد و همین امر سبب شد بخش خصوصی با همه سختی‌ها به این امر ورود کرده و توسعه آن تداوم یابد.

علاوه بر این تشویق و ترغیب مردم به استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر و جذاب‌شدن آن برای مردم سبب شد میزان استفاده از این انرژی در کشور بیشتر شود.

همین موضوع سبب شد تا پایان پارسال ظرفیت انرژی‌های تجدید پذیر کشور به ۸۲۰ مگاوات برسد.

روند توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر طی امسال هم به خوبی ادامه یافت به گونه‌ای که در طرح‌های پویش هر هفته #الف ب-ایران وزارت نیرو همواره افتتاح چند طرح انرژی‌های تجدیدپذیر هم صورت می‌گیرد.

تلاش دولت تدبیر و امید آن است که ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به بیش از هزارمگاوات افزایش یابد گرچه این میزان با هدف برنامه ششم توسعه کشور(۱۳۹۶ _۱۴۰۰) فاصله دارد، اما نشان از تلاش خوب این دولت برای تحقق هدف پیش‌بینی شده است.

هدفگذاری برای افزایش تولید به ۱۷۰۰ مگاوات

«مصطفی رجبی مشهدی» معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر  پیش از این در گفت وگو با ایرنا با اشاره به افزایش تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر از ۱۰۰ به ۸۲۰ مگاوات در هفت سال گذشته، گفته بود: در نظر داریم تاپایان سال ۱۴۰۰ این مقدار را به ۱۷۰۰ مگاوات برسانیم یعنی ظرفیت فعلی به دو برابر برسد.

سخنگوی صنعت برق از روش های توسعه تجدیدپذیرها را اعمال ۲۰ درصد تولید برق دستگاه های اجرایی از محل انرژی تجدید پذیر عنوان کرد و گفت: براین اساس مقرر است دستگاه های اجرایی ۲۰ درصد برق مورد نیاز خود را از محل انرژی خورشیدی تامین کنند.

رجبی مشهدی از تلاش برای تشویق مشترکان پر مصرف برای ایجاد نیروگاه خورشیدی پشت بامی خبرداد و گفت: دو درصد مشترکان پر مصرف که قیمت واقعی برق را می‌پردازند برایشان به صرفه است که از نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی استفاده کنند.

وی افزود: این مشترکان اگر یک نیروگاه خورشیدی یک یا دو کیلوواتی بگذارند می‌تواند هزینه های برق را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.