گردشگری و توریسم

جهان از رویکرد شرمندگی نسبت به نظام‌های سیاسی سلطه‌گر دست بردارد

به گزارش روز چهارشنبه  شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی به مناسبت سی و یکمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران افزود: قرآن کریم می‌فرماید کشتن یک نفر به منزله قتل تمام انسان‌هاست و در آیه شریفه سوره مائده قتل را به معنا گمراه کردن و حیات را معنای هدایت و احیاء کردن فرهنگی جامعه عنوان کرده است. مردم دنیا امروز از هر روز گذشته تاریخ آگاه‌تر شده‌اند و به طور حتم نهضت عدالت‌خواهی و بازگشت به گوهر دین روزبه‌روز قوی‌تر خواهد شد. لذا باید با صراحت گفت که امام خمینی (ره) احیاگر قرن و بلکه هزاره گذشته تاریخ است.
وی با بیان اینکه امام خمینی از عالمان بزرگ اسلام بودکه در سطوح مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه اثر گذاشت، افزود: ایشان در حالی انقلاب اسلامی را بنیانگذاری کردند که نظام حاکم بر دنیا، نظام سرمایه‌داری و سکولار بود. در واقع در صحنه جهانی، با نهضت امام خمینی مسیر سکولاریسم کند شد و روند بازگشت دین به جامعه و جهان سیاست احیا شد و به دنبال آن شاهد انقلاب‌های دینی جدید بودیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امام خمینی (ره) یک فیلسوف و در عین حال یک مرجع تقلید و انسانی وارسته و مرد عمل بود، تصریح کرد: امام به مدد الهی توانستند اسلام و ارزش‌های اسلامی را در بالاترین سطح آن اجرا کنند. امام از یک شخصیت جامع برخوردار بود و ارتباط مستقیمی با منبع اصلی کمال یعنی خداوند و پیام نبی الهی داشت.

عاملی ادامه داد: امام در مبارزه علیه بی عدالتی‌ها، نظام سرمایه‌داری و سکولاریسم به عنوان ارزش‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی غالب جهان تأثیر گذاشت و مسلمان و غیرمسلمان را شیفته عقاید و ارزش‌های فرهنگی و مقاومتی خود کرد.

وی با اشاره به تأثیرپذیری شخصیت امام خمینی (ره) از دین کامل اسلام عنوان کرد: عرفان امام اصلی توحید و روحیه مقابله با ظلم و حفظ استقلال‌گرایی بود تا در نهایت منجر به تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران شود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به پیشینه پیدایش سکولاریسم در جهان اظهار داشت: سکولاریسم در غرب و توسط معترضان علیه حاکمیت کلیسای کاتولیک با هدف جداسازی دین از سیاست، فرهنگ، هنر و نهادهای علمی آغاز شد که بر مبنای آن هرکسی که درباره دین و ارزش‌های دینی سخن می‌گفت او را با شرمندگی مواجه می‌کردند. اما امام خمینی (ره) ثابت کرد می‌توان یک شخصیت مذهبی بود و درباره اسلام و ارزش‌های دینی و اسلامی سخن گفت و در کنار آن علیه بی‌عدالتی‌ها در جامعه به عنوان یک سیاستمدار مبارزه کرد.
عاملی درباره اقدامات امام خمینی (ره) در حمایت از مردم و کشور مظلوم فلسطین تشریح کرد: جهان شاهد است که چگونه اقدامات امام در حمایت از فلسطین، چهره جهانی به خود گرفته و در سیاست جهانی جای خود را باز کرد.  لازم است امروز با همه توان نهضت مقاومت فرهنگی و سیاسی را به عنوان پایه و اساس یک مبارزه هویتی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و غیره بیش از پیش جدی بگیریم.

وی در خصوص جنبش سیاه پوستان آمریکا نیز اظهار داشت: هدف این جنبش دعوت مردم جهان به عدالت‌خواهی است و در واقع آن‌ها علیه نظام سرمایهداری بر مبنای حاکمیت یک درصدهای خودخواه و سلطه‌گر مبارزه می‌کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: جهان باید دست از رویکرد شرمندگی نسبت به نظام‌های سیاسی سلطه‌گر بردارد؛ در آینده جهان شاهد آن خواهد بود که چگونه هویت و مقاومت فرهنگی گستره خواهد یافت و دولت و حکومت‌های ظالم را به چالش می‌کشد.

عاملی خاطرنشان کرد:  امروز راه امام خمینی با همه ابعاد و رویکردهای اساسی و راهبردی با جدیت تمام توسط دانشمند و متفکر بزرگ قرن امام خامنه‌ای «مدظله‌العالی» ادامه پیدا می‌کند و عمق و گستره فراگیری پیدا کرده است.