گردشگری و توریسم

پیشنهاد اعتبار ۶۵۰ میلیارد ریالی برای مقابله با هجوم ملخ‌های صحرایی

امیر قادری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار بحران ایرنا افزود: پیشنهاد اعتبار یادشده با توجه به شرایط طغیانی جدید و هجوم ملخ صحرایی در برخی نقاط کشور و به منظور برنامه ریزی برای پایش و مبارزه به هنگام، خرید سم و تکمیل ناوگان سمپاشی و اجرای کامل مقابله با هجوم آنها در استانهای جنوب کشور انجام شده است.
وی گفت: طی مکاتبه ای که با معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شد از دکتر نوبخت درخواست شد با توجه به اهمیت موضوع از محل بند (م) ماده ۲۸ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(مصوب اسفند ۹۳) نسبت به طرح وتصویب مبلغ  ششصدوپنجاه (۶۵۰) میلیارد ریال اعتبار هزینه ای در هیات محترم وزیران اقدام لازم معمول شود، تا پس از تصویب در اختیار وزارت جهاد کشاورزی (سازمان حفظ نباتات کشور) قرار گیرد تا مطابق ضوابط و مقررات با هماهنگی و نظارت سازمان مدیریت بحران کشور هزینه شود.
معاون بازسازی و بازاتوانی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: همچنین به استناد بند “و” تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۳۹۸، سازمان حفظ نباتات کشور موظف است نسبت به ارائه گزارش عملکرد سه ماهه به سازمان مدیریت بحران کشور اقدام کند.

سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.

به گزارش ایرنا، ‌با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبه جزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.

در این مدت مبارزه با ۱۷۳ دسته ملخ صحرایی در سطح ۷۳۵ هزار و ۲۳۴ هکتار از مناطق آلوده انجام شد.

بخشی از این دسته‌های ملخ صحرایی از ایران به سمت کشورهای هند و پاکستان مهاجرت کرده بودند که اکنون در حال بازگشت از این کشورها به سمت ایران هستند.

گفته‌ها حاکی از آن است که هجوم ملخ‌ صحرایی به ایران در بیش از پنج دهه اخیر بی‌سابقه بوده به طوری که در سال ۱۳۴۰ با حمله ملخ‌ها در سطحی بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مبارزه شده بود.

آفت ملخ صحرایی ۲۰ درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد پنج هزار کیلومتر را نیز دارد.

این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و ۱۰۰ ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود دو کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.

زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج  ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می گذارد.