گردشگری و توریسم

سطح کشت صیفی‌جات در قزوین کاهش می‌یابد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی قزوین روز چهارشنبه با اعلام خبر گفت: برنامه های ابلاغی سطح کشت محصولات سبزی، صیفی و جالیزی استان در سال آینده ۱۱ هزار و ۴۳۰ هکتار تعیین شده که نسبت به برنامه ابلاغی سال جاری که ۱۲هزار بوده حدود هفت درصد کاهش دارد.

تورج بنیادی با بیان کاهش سطح کشت لزوما به معنای کاهش تولید نیست و می توان با اجرای برنامه های مناسب میزان تولید را بالا و متناسب با نیاز جامعه و بازار نگه داشت، پیش بینی کرد از این میزان سطح زیر کشت بیش از ۵۶۱ هزار و ۴۵۰ تن انواع محصولات سبزی، صیفی و جالیزی تولید شود.

به گفته وی تولید محصولات جالیزی، سبزی و صیفی در استان قزوین در سال جاری  ۶۲۸هزار و ۱۳۳ تن بوده است.

بنیادی تصریح کرد: از مهم ترین برنامه های ابلاغی سطح کشت محصولات جالیزی در استان قزوین گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی است.

 به گفته وی بر اساس برنامه ابلاغی سطح کشت برای گوجه فرنگی هفت هزار و ۲۵۰ هکتار، سیب زمینی ۵۰۰ هکتار و پیاز ۱۸۰ هکتار تعیین شده که پیش بینی می شود از این میزان سطح کشت،۴۰۳ هزار و ۸۲۵ تن گوجه فرنگی، ۲۰ هزار تن سیب زمینی و هشت هزار و ۱۰۰ تن پیاز تولید شود.

وی اضافه کرد: با توجه به ابلاغی وزارت جهادکشاورزی اجرای به موقع و رعایت سقف کشت محصولات به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانهای تابعه ابلاغ شده است.

بنیادی افزو : در راستای پایداری تولید محصولات سبزی، صیفی و جالیزی و همگام با افزایش عملکرد در واحد سطح، هیچگونه برنامه ای برای افزایش سطح زیر کشت و تولید در استان وجود ندارد و تمام تلاش و تمرکز کارشناسان و تولیدکنندگان استان بایستی بر روی کاربرد بهینه نهاده ها در جهت افزایش تولید در واحد سطح باشد.

وی خاطر نشان ساخت : با توجه به محدودیت منابع آبی موجود در سطح استان و فسادپذیری زودهنگام محصولات سبزی و صیفی تولید شده ؛ رعایت سقف برنامه های ابلاغی به منظور جلوگیری از تولید مازاد و همچنین مصرف بهینه نهاده های کشاورزی به ویژه آب، مورد تاکید جدی سازمان جهاد کشاورزی استان است.

استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.