گردشگری و توریسم

اجرای سامانه‌های نوین آبیاری اصفهان ۱۶۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

حمیدرضا باقرصاد روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در صورت تخصیص به‌موقع اعتبار مورد نظر، قادریم این طرح‌ها را تا پایان سال آینده اجرا کنیم که اثر قابل ملاحظه‌ای در  کاهش مصرف آب کشاورزی خواهد داشت.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون سامانه‌های نوین آبیاری در پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع استان اجرا شده که بیشترین آن در شهرستان اصفهان و پس از آن در شهرستان‌های اردستان، کاشان و شاهین شهر بوده است.

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان‌ اینکه وجود این سامانه‌ها صرفه‌جویی چهار هزار تا چهار هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آب در هر هکتار را به‌دنبال دارد، خاطرنشان کرد: طرح‌های سامانه‌های نوین هم‌اکنون در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان در حال اجراست.

باقرصاد با بیان‌اینکه از ۲۵ سال اخیر تاکنون در ۱۲۷ هزار هکتار از اراضی استان سامانه‌های نوین آبیاری پیاده‌سازی شده است، افزود: طرح مذکور در قالب آبیاری قطره‌ای، بارانی، موضعی، کم فشار و تلفیقی به اجرا درآمده است.

وی بهره‌وری در مصرف و افزایش راندمان را از مزایای اجرای چنین سامانه‌هایی برشمرد و گفت: کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و کم شدن منابع آب بویژه در مناطق مرکزی ایران و استان اصفهان می‌طلبد که به چنین روش‌های آبیاری بیش از گذشته بها دهیم تا صنعت کشاورزی بتواند بخوبی فعالیت و نیازهای کشور را رفع کند.

مدیر امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: این استان از لحاظ انجام سامانه‌های نوین آبیاری در زمین‌های کشاورزی، رتبه دوم  از حیث مساحت اجرا شده به کل مساحت زمین‌های کشاورزی نسبت به سایر استان‌ها، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

مساحت اراضی کشاورزی اصفهان ۵۶۹ هزار هکتار است و ۱۱ درصد از اشتغال و 7 درصد از تولید ناخالص ملی این استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد و سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای شامل سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی آن، رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

کم‌آبی مناطق مرکزی ایران و خشکی زاینده‌رود به‌عنوان شاهرگ حیاتی این مناطق یکی از اصلی‌ترین مشکلات امروز کشورمان است.

 زاینده‌رود که قرن‌ها سرچشمه حیات و رشد در مرکز ایران زمین بوده، سالهاست که بر اثر بی‌توجهی و دخالت بی‌حساب و کتاب در طبیعت، گرفتار خشکی شده است.

نوسانات دوره‌ای جریان این رودخانه که مشکلات متعددی برای محیط‌زیست، پوشش گیاهی و گونه‌ای جانوری منطقه ایجاد کرده، کشاورزی به‌عنوان یکی از مشاغل اصلی فلات مرکزی را نیز تحت‌الشعاع قرار داده و در سال‌های اخیر حتی تامین آب آشامیدنی مردم را با معضل روبه‌رو ساخته است.