اخبار گردشگری

گیاهان و درختان دوران هخامنشی و ساسانی در بیستون احیا می شوند

گیاهان و درختان دوران هخامنشی و ساسانی در محوطه تاریخی و گردشگری بیستون با همکاری یک پژوهشگاه فرانسوی احیا می شوند.

محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون که در کنار راه باستانی و کهن کرمانشاه به همدان قرار دارد، یک سایت تاریخی و باستان شناسی مربوط به دوره های گوناگون تاریخی پیش از اسلام، پس از اسلام و همچنین دوره پیش از تاریخ است.

محدوده بیستون با یک هزار و ۶۵۰ هکتار وسعت و حریم ۳۶ هزار هکتاری دارای ارزش های تاریخی، طبیعی و زیست محیطی متنوع و فراوانی است که هریک به تنهایی در فهرست میراث جهانی می توانند ثبت شوند، اما آنچه بیستون را در جهان معرفی می کند، کتیبه بزرگ داریوش است که به ۵۲۰ سال پیش از میلاد برمیگردد؛ تاکنون ۲۸ اثر از آثار تاریخی بیستون در فهرست آثار ملی ایران و ۱۳ اثر همراه سنگ نوشته بیستون در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت جهانی رسیده اند.

براساس اعلام مدیر مجموعه تاریخی بیستون، اکنون علاوه بر آثار تاریخی به جا مانده، آثار طبیعی این مجموعه نیز در حال احیا هستند.

«صامت اجرایی» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این رابطه توضیح داد: به دنبال آن هستیم که پوشش گیاهی و درختان دوران ساسانی و هخامنشی را در محوطه تاریخی بیستون احیا کنیم.

وی افزود: در راستای احیا پوشش گیاهی باستانی بیستون با «مرکز پژوهش های علمی فرانسه» و «پژوهشگاه علمی اقیانوس شناسی و علوم جوی ایران» همکاری می کنیم و کارشناسان این پژوهشگاه به زودی کارهای عملیاتی خود را آغاز خواهند کرد.

مدیر مجموعه تاریخی بیستون با بیان اینکه اقدام های مقدماتی با همکاری فرانسوی ها انجام شده است، گفت: بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده است، دامنه کوه بیستون بهترین مکان به منظور احیا گیاهان دوره ساسانی به نظر می رسد.

اجرایی با اعلام اینکه ایجاد مرکز گیاه شناسی بیستون نیز در دستور کار است، گفت: به دنبال آن هستیم تا با خاکبرداری به عمق ۶ متر در بیستون، کارکرده و مغزه گیری» از گیاهان باستانی را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه انجام چنین مطالعاتی ما را در درک بهتر زمینه های طبیعی شکل گیری فرهنگ های باستانی و نقش انسان در محیط کهن یاری می کند، تاکید کرد: مطالعه دیرین گرده شناسی رسوبات سراب بیستون می تواند اطلاعات جدیدی درباره درختکاری در دوره های هخامنشی و ساسانی در بیستون را در اختیار ما قرار دهد.

« دنیای سفر » این نوشته را از «
ایرنا » آورده است. واکاوی، پی گیری، نگارش و آفرینش، شایسته سپاسگزاری است.