گردشگری و توریسم

آیین یادبود آیت الله نقوی در قاین برگزار شد

این آیین عصر پنجشنبه با حضور قشرهای مختلف مردم شهرستان قاینات از سوی دفتر حجت الاسلام اصفهانی، هیات امنای مسجد جامع، دفتر امام جمعه قاین و حوزه‌های علمیه شهرستان برگزار شد.

حجت الاسلام عبداللهی از روحانیون شهرستان نیز در خصوص زندگی، تالیفات و آثار این عالم ربانی بیاناتی ارائه کرد.

آیت الله سید محمد تقی نقوی خادم آستان علوی، مفسر قرآن و شارح نهج‌البلاغه بامداد یکشنبه ۱۸ خردادماه در سن ۹۰ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

وی از اساتید حوزه علمیه و سخنوران معاصر تهران به شمار می‌آمد.

آیت الله نقوی سال ۱۳۴۸ قمری (١٣٠٨ ش) در شهر قاین به دنیا آمد، در بیت سیادت پرورش یافت و مقدمات را در این شهر خواند.

وی در سن ۱۶ سالگی به مشهد مقدس عزیمت و در مدرسه ابدال خان اقامت کرد و ادبیات را نزد مرحوم ادیب نیشابوری به پایان رسانید و سطوح میانی و نهایی را در خدمت مرحوم آیت الله حاج سید احمد مدرس یزدی و کفایه و مکاسب را از مرحوم آیات حاج شیخ هاشم قزوینی و حاج میرزا حسین فقیه سبزواری آموخت، رسائل را از مرحوم آیت الله حاج شیخ کاظم دامغانی فراگرفت و پس از آن به قم آمد و مدت یک سال إقامت و سال ۱۳۶۸ قمری به نجف اشرف مهاجرت کرد.

مرحوم آیت الله نقوی مدت هشت سال در نجف اشرف اقامت اختیار کرد و از محضر آیات عظام مرحوم سید محمود شاهرودی و میرزاباقر زنجانی بهره برد که به گفته خودش عمده فقه را از مرحوم آیت اللَّه العظمی حکیم و عمده اصول را از مرحوم آیت اللَّه خوئی آموخت و سال ۱۳۷۶ قمری به ایران مراجعت کرد، به زادگاه خود قاینات رفت و مدت ۱۲ سال در آن سامان به خدمات دینی اشتغال داشت.

این عالم ربانی سال ۱۳۸۸ قمری بنا بر تقاضای برخی بزرگان و نیاز به جایگاه علمی او در حوزه تهران به این شهر هجرت کرد و به درس و شاگرد پروری در حوزه علمیه تهران و در مدارس مختلف آن پرداخت و در کنار تربیت ستارگان حوزوی و تبلیغ معارف دینی، به تالیف آثاری با موضوعات مذهبی مبادرت ورزید.

«مفتاح السعاده فی شرح نهج‌البلاغه»، «شرح خطبه فدک»، «شرح زیارت جامعه کبیره»، «شرح خطبه غدیر»، «شرح دعای کمیل»، «شرح دعای عرفه» و «ضیا الفرقان فی تفسیر القرآن» از جمله آثار ایشان است.

۷۲۱۸*۳۰۲۸