گردشگری و توریسم

مرثیه جهان در حال غرق شدن

این کشورهای نسبتاً ضعیف با کمک یکدیگر توانستند زمینه را برای شکل‌گیری توافق‌نامه پاریس فراهم کنند. این کشورها الهام‌بخش تقبل صدها میلیون دلار تعهدات مالی در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی توسط کشورهای پیشرفته شدند و توانستند مذاکرات پیچیده بین‌المللی در حوزه تغییرات آب و هوایی را به پیش ببرند.
به گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی‌، کشورهای پیشرفته اجرای پروژه‌هایی را آغاز کردند که تا سال ۲۰۲۰ میلادی سالانه ۶۷ میلیارد دلار سرمایه را صرف مقابله با تغییرات آب و هوایی در کشورهای در حال توسعه خواهند کرد. با وجود اینکه اجرای چنین پروژه‌هایی گامی مهم حسوب می‌شود، این میزان سرمایه‌گذاری بخش کوچکی از تعهد ۱۰۰ میلیارد دلاری کشورهای توسعه یافته برای سرمایه‌گذاری سالانه در این حوزه محسوب می‌شود.
در اواسط ماه می رؤسای جزایر اقیانوسیه در فیجی گردهم آمدند تا گام بزرگ دیگری را در جهت مقابله با تغییرات آب وهوایی زمین بردارند. قرار است این کشورها تلاش کنند تا کشورهای توسعه یافته در نشست سالانه سازمان ملل که در فصل پاییز در نیویورک برگزار خواهد شد، تعهدات تهاجمی جدیدی را در برابر تولید گازهای گلخانه‌ای بر عهده بگیرند. هدف این اقدام وادار کردن جهان به واکنش در برابر فوریت مقابله با تغییرات آب و هوا است.
با وجود تمام این اقدامات، بر اساس گزارش Climate Action Tracker که در ماه دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شد، در صورتی که کشورهای جهان با وضعیت کنونی پیش بروند و به تمام تعهدات خود نیز عمل کنند، دمای زمین بیش از ۳ درجه افزایش خواهد یافت.
چندی قبل تغییرات آب و هوایی و بالا آمدن سطح دریا و امواج بزرگی که به سمت ساحل روانه می‌شوند، ساکنان یکی از روستاهای فیجی به نام ویندوگولوا را ناچار به ترک خانه‌ها کرد و دولت این کشور با صرف هزینه نیم میلیون دلاری روستای جدیدی را در فاصله یک کیلومتری و در بالای تپه‌ها بنا کرد. اما کار به اینجا ختم نشده و قرار است ساکنان ۴۰ روستای دیگر به دلیل بالا آمدن سطح آب دریا در این کشور کوچک نقل مکان کنند.
به گزارش سازمان ملل متحد در طول قرن بیستم سطح جهانی آب دریا به میزان ۱۹ سانتیمتر بالا آمده و ممکن است تا پایان قرن بیست و یکم به میزان ۹۱ سانتیمتر دیگر نیز بالا بیاید.
ممکن است به سادگی تصور شود فیجی و سایر کشورهای اقیانوسیه، جزایری کوچک و دوردست با مشکلاتی مربوط به خود هستند. اما داستان مشکلات این کشورها ممکن است در آینده‌ای نزدیک به مشکل سایر کشورهای جهان تبدیل شود. روستای ویندوگولوا در ساحلی قرار دارد که خاک آن حداقل در حدود نیم قرن شسته شده و خاک متخلخل منطقه آن را در برابر سیلاب‌ها آسیب‌پذیر کرده است. لایه‌های سنگ آهک نفوذپذیر موجود در زیر شهر میامی نیز این شهر بزرگ آمریکایی را در معرض خطر مشابهی قرار می‌دهد. نیواورلئان و هیوستون نیز اکنون در خطر طوفان‌های عظیمی قرار دارند که در طول زمان به شدت آن‌ها افزوده خواهد شد.
در صورتی که اقدام فوری و جدی در این زمینه انجام نشود، سرنوشت کشورهای اقیانوسیه، آینده‌ای است که در انتظار همه ما خواهد بود.