گردشگری و توریسم

25 هزار گردشگر از شهر تاریخی بلقیس دیدن کردند

علیرضا نجفی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سه تن از این افراد گردشگران خارجی اروپایی بودند.
وی افزود: به علت نامساعد بودن شرایط جوی و بارش برف و باران و سرما، در تعطیلات نوروز امسال، بازدید مسافران و گردشگران از این بنای بزرگ تاریخی در نخستین روزهای نوروز با کاهش همراه بود.
نجفی با اشاره به استقبال خوب گردشگران از برپایی جشن نوروزگاه در داخل مجموعه تاریخی بلقیس گفت: بیشترین آمار بازدید گردشگران از شهر تاریخی بلقیس مربوط به روزهای یازدهم و داوازدهم فروردین به دلیل شرایط مناسب جوی در شهرستان بود.
شهر کهن اسفراین معروف به شهر بلقیس به عنوان دومین بنای عظیم خشتی و گلی ایران، پس از ارگ بم، شناخته می شود که در فاصله سه کیلومتری جنوب غربی شهر اسفراین در 60کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.
این شهر گستره ای 180 هکتاری دارد که از لحاظ قدمت به استناد متون تاریخی، قبل از اسلام شکوفا بوده و در سال 31 هجری توسط مسلمانان فتح شده است.
طبق یافته های باستان شناسی، قدیمی ترین آثار استقرار در این شهر به اواخر دوره ساسانی مربوط می شود و زندگی در آن تا پایان دوره صفویه ادامه داشته است.
معماری این شهر به شیوه دوره ساسانی است و مورخان و جغرافی دانان، اسفندیار پسر گرشاسب بنیانگذار این شهر خوانده اند.
مجموعه بلقیس شامل ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان، ویرانه های معروف به تپه منار (مسجد جامع)، مقبره شیخ آذری، قسمت صنعتی شهر، آب انبار، کاروانسرا، مجموعه معروف به یخدان ها و یک گورستان وسیع در نزدیکی دروازه شرقی آن است.
استقبال خوب گردشگران برای دیدن این بنای عظیم تاریخی در ایام نوروز، آن را به پربیننده ترین اثر تاریخی و گردشگری استان خراسان شمالی تبدیل کرده است.
این مجموعه تاریخی به شماره 4497 در فهرست آثار ملی ثبت شده و با توجه به اهمیت و غنای تاریخی آن در سال 1388 به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مصوب و فعالیت مطالعاتی، مرمتی و باستان شناسی آن آغاز شد.
5132/7189

انتهای پیام /*


فرهنگي


گردشگري


شهر تاريخي بلقيس


اسفراين