گردشگری و توریسم

توزیع سفر، راهبرد میراث فرهنگی زنجان در نوروز 98

یحیی رحمتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تا سفر را در استان توزیع نکنیم، توزیع ثروت نیز از محل گردشگری را شاهد نخواهیم بود.
وی ادامه داد: باید توزیع سفر را به گونه ای انجام دهیم که هم توزیع زمانی و مکانی و هم ماندگاری مسافران و گردشگران را در استان بالا ببریم که البته این موضوع چند سالی است در استان شروع شده است.
رحمتی با بیان اینکه برای تحقق توزیع سفر، تقویت جاذبه ها در نقاط مختلف استان در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: برای این منظور در ماهنشان در قلعه بهستان و مجموعه چشم اندازهای طبیعی این شهرستان طی چند سال گذشته، کارهای مختلفی انجام شده است.
وی افزود: در طارم نیز در حوزه ظرفیت های طبیعی و تاریخی این شهرستان و همین طور در ابهر و خدابنده نیز در زمنیه ظرفیت های تاریخی و مذهبی آنها، اقدامات مختلفی در جهت جذب گردشگر طراحی و عملیاتی شده است.
رحمتی گفت: در شهرستان سلطانیه نیز به واسطه وجود گنبد سلطانیه به عنوان شاه بیت جاذبه های گردشگری استان، اقدامات متعددی انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان تصریح کرد: اگر توزیع سفر را انجام ندهیم، در اقتصادی کردن گردشگری در استان مشکل خواهیم داشت، بنابراین لازم است هم زمینه راحتی سفر برای گردشگران و هم زمینه کسب در آمد از محل گردشگری در استان را بیش از پیش فراهم کنیم.
وی طراحی نرم افزارهای موبایلی متعدد برای استفاده گردشگران در مسیر یابی، آشنایی با جاذبه ها و معرفی بناهای تاریخی و معرفی استان را ا زجمله اقدامات انجام شده برای ارائه خدمات مطلوب به مسافران در استان برشمرد و گفت: اجرای تورهای کوتاه مدت داخل شهر زنجان که امسال برای نخستین بار به همت شهرداری انجام می شود، نتایج خوبی را در ماندگاری گردشگری در استان در پی خواهد داشت.
رحمتی با بیان اینکه در راستای تبدیل زنجان از معبر به مقصد گردشگری شاهد رشد خیلی معنا داری طی چند سال گذشته بودیم، اظهار داشت: به عنوان مثال آخرین آمار ثبت شده تا سال 92 از میزان بازدیدکنندگان خارجی از گنبد سلطانیه 986 نفر بود، در حالی که سال گذشته تعداد بازدیدکنندگان خارجی از این بنای تاریخی از 6 هزار و 500 نفر فراتر رفت.
وی افزود: البته این رقم هم در حد و اندازه مطلوب نیست ولی شیب رشد جذب گردشگر، قابل توجه بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: میزان درآمد موزه های استان از حدود 30 میلیون تومان در دهه 80 به نزدیک یک میلیارد تومان در سال جاری رسیده است که در این مقایسه اگر افزایش قیمت ها را هم لحاظ کنیم، باز میزان رشد بسیار قابل توجه است.
وی افزود: در شهر سطانیه نیز در چند سال گذشته 2 واحد غذاخوری بیشتر وجود نداشت ولی اکنون تعداد این واحدها به 11 مورد رسیده است.
به گزارش ایرنا، وجود بزرگترین گنبد آجری جهان، شگفت انگیزترین غار آهکی دنیا، مومیایی های مردان نمکی با قدمت بیش از 2هزار سال، طولانی ترین بازار سر پوشیده جهان و مردمانی مهمان نواز، استان زنجان را به میزبانی پرجاذبه و مهربان برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.
گنبد سلطانیه یکی از 17 میراث جهانی ایران محسوب می شود که قدمت آن به قرن هفتم هجری شمسی، دوره ایلخانیان می رسد.
بنای رختشویخانه توسط علی اکبر توفیقی نخستین شهردار زنجان حدود 90 سال پیش با کاربری انحصاری شستشوی لباس و ظروف توسط بانوان، در مرکز این شهر احداث شده است.
بنای رخشتویخانه در نوع خود منحصر به فرد بوده و از سال 1377 به عنوان موزه مردم شناسی این استان نیز مورد بازدید گردشگران و علاقه مندان قرار می گیرد.
غار کتله خور از طولانی ترین و شگفت انگیزترین غارهای آهکی جهان است که در 80 کیلومتری شهر گرماب از توابع شهرستان خدابنده قرار گرفته است.
تا کنون حدود 22 کیلومتر از این غار آهکی نقشه برداری و شناسایی شده و در زمان حاضر یک مسیر 2 کیلومتری در آن برای بازدید گردشگران مهیا است.
‘مردان نمکی’ مومیایی های نمکی هستند که از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان کشف شده اند.
تاکنون 6 مرد نمکی از همین معدن کشف شده است که کاوشگران حدس می زنند همه این مردان در معدن نمک مشغول معدنکاری بوده اند که بر اثر ریزش، زیر آوار نمک مانده و در همان معدن مدفون شده اند.
بر اساس مطالعات انجام شده، قدمت برخی از مومیایی مردان نمکی به بیش از 2 هزار سال می رسد.
3088/6085

انتهای پیام /*


فرهنگي


تتوزيع


سفر


گردشگري