گردشگری و توریسم

تصویر بقعه صفی‌الدین اردبیلی بر روی اسکناس ایرانی نقش می بندد

به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: این امر از سوی رییس سازمان میراث فرهنگی کشور به وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد شده و فرایند عملیاتی آن آغاز شده است.
وی اظهار کرد: این پیشنهاد به علت نقش و اهمیت حکومت صفوی در تاریخ ایران پیشنهاد شده چرا که معتقدیم تصاویر درج شده بر روی اسکناس ها می‌تواند در اشاعه فرهنگ و تاریخ منطقه بسیار موثر باشد.
بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی در سال 1389 به عنوان تنها اثر استان اردبیل در لیست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از مهم ترین آثار تاریخی شهر اردبیل و از بناهای کم نظیر تاریخی ایران است که از لحاظ معماری و کاشی کاری از شاهکارهای سده هشتم هجری قمری و سال های پس از آن به شمار می رود.
این بنا پس از وفات شیخ به سال 735 هجری قمری به وسیله فرزند وی صدرالدین موسی پایه گذاری شد و شاه عباس بناهای مهمی به این مجموعه افزود و اصلاحاتی در آن انجام داد.
اهمیت این اثر تاریخی به طور کلی در رابطه ای که با سلسله خاندان صفوی دارد جلوه گر می شود.
اسلاف شاهان صفوی و همچنین شاه اسماعیل اول بنیانگذار این سلسله در این مجموعه تاریخی به خاک سپرده شده اند.
مجموعه کنونی بقعه شیخ صفی شامل بیرون بقعه (عالی قاپو)، سر در، حیاط بزرگ، رواق، مقبره شیخ صفی الدین، حرم خانه، مقبره شاه اسماعیل، چینی خانه (که دارای گچ بری های زیبا و چند در چوبی و نقره ای نفیس است)، مسجد جنت سرا، خانقاه، چراغ خانه، چله خانه و شهیدگاه است.
این مجموعه ارزشمند پنجم تیر سال 1389 خورشیدی به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.
6016/1905

انتهای پیام /*


فرهنگی


میراث فرهنگی


بقعه شیخ صفی


اردبیل