اماکن دیدنی ایران

ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در قلعه بختک لیلان

ایجاد پایگاه میراث فرهنگی در قلعه بختک لیلان از توابع استان آذربایجان شرقی در دیدار معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با نماینده مردم ملکان، لیلان و مبارک شهر در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و برای بررسی در دستور کار قرار گرفت.

میراث آریا: در این نشست که در محل سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان، لیلان و مبارک شهر در مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوعات مرتبط با این سه شهر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداختند.

بر اساس این گزارش موضوع ایجاد پایگاه میراث فرهنگی برای قلعه تاریخی بختک یکی از مهمترین محورهای گفت و گوی رئیس سازمان میراث فرهنگی و نماینده ملکان، لیلان و مبارک شهر بود.

سلمان خدادادی نماینده مردم ملکان، لیلان و مبارک شهر در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به اهمیت این قلعه تاریخی از مشارکت شهرداری و فرمانداری برای مرمت و ساماندهی آن خبر داد و گفت: «خوشبختانه با حمایت های صورت گرفته، تخصیص اعتبار مناسب و با همکاری و مشارکت شهرداری، فرمانداری و میراث فرهنگی اتفاقات بسیار خوبی در این خصوص صورت گرفته است.»

او افزود: «قلعه تاریخی بختک به عنوان یکی از آثار به یادماندنی از دوران گذشته ضمن معرفی فرهنگ و هویت تاریخی این منطقه می تواند در جذب هرچه بیشتر گردشگر نیز موثر باشد، از این رو نیازمند همکاری و توجه هرچه بیشتر به این قلعه تاریخی هستیم.»

نماینده مردم ملکان، لیلان و مبارک شهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه، ملاقات رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی را ارزشمند توصیف کرد و گفت: «خوشبختانه، آقای مونسان ارتباط بسیار خوبی با نمایندگان مجلس و قوه مقننه دارد و برگزاری نشست های متعدد با نمایندگان مجلس بیانگر توجه او به حوزه میراث فرهنگی در سراسر کشور است.»

در این نشست طرح ایجاد پایگاه میراث فرهنگی قلعه بختک از سوی مسئولان شهر ملکان به معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت مکتوب ارائه شد.

قلعه بختک لیلان مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان ملکان، بخش لیلان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۸۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بر اساس این گزارش در این نشست محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، فرماندار، شهردار و مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهر ملکان نیز حضور داشتند.