گردشگری و توریسم

طرح تحقیقاتی درمانگران بومی پایان یافت

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، علیرضا حسن زاده، رییس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه با اعلام این خبر گفت: طرح تحقیقاتی درمانگران بومی با تمرکز بر سه طایفه اصلی یموت – گوگلان و تکه پس از تایید شورای پژوهشی پژوهشکده مردم شناسی و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تامین اعتبار و اجرا شد.
سلیم سلیمی موید، ناظر علمی طرح نیز گفت: از گذشته تا حال شمن های ترکمن از انجام مراسم و آیین هایشان برای مداوای بیماران خود بهره می گیرند.
به گفته وی، هدف اصلی این پژوهش، شناخت عناصر فرهنگی مردم ترکمن در حوزه درمانگری بومی و همچنین نقش درمانگران بومی در سلامت روحی و جسمی مردم ترکمن بوده است.
سلیمی با اشاره به اهمیت مطالعه اقوام ترکمن برای انسان شناسانی که همواره در پی انتخاب موضوعات جدید و فرهنگ هایی با ویژگی های منحصر به فرد هستند، گفت: نتایجی که از این مطالعات به دست می آید برای مخاطب عام و خاص نیز تازگی دارند به همین دلیل دارا بودن ویژگی مذکور از اهداف مهم این پژوهش بوده که مجری به طور دقیق آن را مراعات و به دستاوردهای قابل توجهی نیز دست یافته است.
در ادامه شهرام لشکری، مجری طرح نیز گفت: پس از مطالعه کتابخانه ای درباره موضوع و شناخت اولیه فرهنگ ترکمن و بررسی قلمرو زیست اقوام و طوایف این گروه قومی، نقاط فرضی منطقه مورد بررسی، انتخاب و سپس تحقیق میدانی انجام شد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد کرمان واحد زرند افزود: روش این پژوهش مشاهده مستقیم توام با مشارکت پژوهشگر در زمین تحقیق ملاک عمل پژوهشگر بوده است.
لشکری با بیان این نکته که دو ابزار اصلی این پژوهش تکنیک مصاحبه و مشاهده بوده است، گفت: با توجه به پراکندگی طوایف ترکمن در استان گلستان و نیز پراکندگی درمانگران بومی که عموما در مناطق روستایی و به دور از مرکز فعالیت می کنند، هر کدام از آنها شیوه های متفاوتی در مداوای بیماران به کار می برند.
وی اظهار داشت: برای انتخاب نقاط مورد بررسی تلاش شده تا تمام معیارهای علمی و عملی پژوهش در نظر گرفته شود.
فراهنگ**3079**1418

انتهای پیام /*


فرهنگي


ميراث فرهنگي


مردمشناسي


بومي