گردشگری و توریسم

بازارچه صنایع دستی در بوستانهای قم برپا می شود

به گزارش ایرنا، محسن بهشتی روز دوشنبه در ششمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درقم، افزود: سال های زیادی است که برای استقرار بازارچه صنایع دستی پیگیر مکانی هستیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در بوستان ها برپا گردد.
وی اضافه کرد: در بلوار پیامبر اعظم کاربری با عنوان صنایع دستی پیش بینی نشده و بازارچه باید در بلوک تجاری راه اندازی شود که این مساله نیز در توان اقتصادی فعالان حوزه صنایع دستی نیست.
وی ادامه داد: اگر بازارچه صنایع دستی در بوستان ها جانمایی شود از جمله بوستان در محدوده مسجد جمکران، می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد.
بهشتی با اشاره به این که بازار کهنه قم نیز ظرفیت ویژه ای برای صنایع دستی است، گفت: از سال گذشته ترافیک عبوری بازار کهنه قطع شده و صاحبان مغازه های تقاضای تغییر کاربری برای عرضه صنایع دستی دارند.
وی افزود: با توجه به طرح هایی که در ستاد بازآفرینی شهری مطرح شده در اطراف بازار و میدان کهنه طراحی های خوبی صورت می گیرد که در این صورت ظرفیت بازار کهنه از بلوار پیامبر اعظم نیز برای استقرار صنایع دستی بهتر خواهد شد.
به گفته وی، میراث فرهنگی می تواند از منابع ملی نیز برای کمک به این طرح اعتبارات بیشتری جذب کند.

** مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز در این جلسه گفت: برای اجرایی شدن مصوبه ایجاد بازارچه صنایع دستی پیگیری های مناسبی صورت گرفت و نتایج قابل قبولی حاصل شده است.
حمید یزدانی افزود: از رئیس مجلس شورای اسلامی نیز خواهش کرده ایم 200 میلیارد ریال برای توسعه صنایع دستی و همچنین چهار قطعه زمین در چهار نقطه استان برای استقرار بازارچه صنایع دستی در اختیار میراث فرهنگی قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود حدود 72 رشته صنایع دستی درقم ، خاطرنشان کرد: با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز مذاکره ای صورت گرفته تا برای ایجاد بازارچه و حمایت از صنایع دستی 150 میلیارد ریال اعتبار در اختیار این استان قرار دهد.
درحال حاضر چهارهزار و 200هنرمند صنایع دستی دارای پروانه کار و دررشته های مختلف در قم مشغول به فعالیت هستند؛ همچنین 2 هزار کارگاه صنایع دستی در رشته های مختلف از جمله منبت کاری، زیورآلات سنتی، سفال و سرامیک در این استان موجود است و بیش از یک هزار کارگاه مربوط به رشته منبت، حدود 350 کارگاه زیورآلات سنتی، 60 کارگاه کاشی و معرق و کارگاه های مربوط به رشته هایی از جمله چرم، سفال، سرامیک، رودوزی، گره چینی در استان قم فعال است.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با حضور اعضا در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد و طرح هایی از جمله اجرای طرح همیار تولید و پیگیری اقدامات دستگاه های اجرایی استان در خصوص مصوبه هایی ستاد اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.
/2085/ 6133/

انتهای پیام /*


فرهنگي


معاون استاندار


بازارچه صنايع دستي


قم