گردشگری و توریسم

دروازه های تاریخی ارومیه احیا می شود

محمدرضا علیزاده امام زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر ارومیه اولویت با احیای دروازه هایی خواهد بود که به لحاظ ملکی معارض ندارد و در همین راستا هماهنگی های لازم با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و شهرداری ارومیه انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه محدوده تاریخ شهر ارومیه باید مورد مطالعه قرار گیرد، افزود: باید زمینه ای فراهم شود تا گردشگران با تاریخ و فرهنگ این شهر آشنایی لازم را داشته باشند.
علیزاده امام زاده با بیان اینکه با تشکیل کارگروهی از افراد متخصص در حوزه های شهرسازی، عمران و تاریخی، مطالعات یکی از دروازه های قدیمی شهر آغاز می شود، ادامه داد: شورای اسلامی شهر مصمم است تا سال 2020 میلادی حداقل 2 دروازه قدیمی شهر را احیا و بازسازی کند و به مرور سایر دروازه ها نیز احیا می شوند.
وی در توضیح دروازه های قدیمی شهر ارومیه، گفت: در مطالعات انجام شده و طبق مستندات تاریخی، ارومیه قدیم دارای 6 دروازه تاریخی بوده است که در دوره زندیه این تعداد به هفت دروازه و در دوره قاجاریه به هشت دروازه رسید.
رییس شورای اسلامی شهر ارومیه اضافه کرد: دروازه های قدیمی ارومیه شامل دروازه ‘یوردشاه’ واقع در جنب میدان ایالت، دروازه ‘نوگچر’ واقع در پنجراه کنونی، دروازه ‘هندو’ یا ‘عسگرخان’ واقع در محله عسگرخان، دروازه ‘بالو’ واقع در تقاطع کوچه فروردین و کوچه شهید جلالی لک، دروازه ‘توپراق قلعه’ و دروازه هزاران واقع در انتهای خیابان پزشکیان، دروازه ‘بازارباش’ در نزدیکی بازار ارومیه، دروازه ‘ارک قدیم’ واقع در خیابان ارک نرسیده به خیابان شهید کشتگر (دانش) است.
رییس شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به سایر ابنیه های تاریخی شهر اظهار داشت: وجود عناصر و یادمان های تاریخی همچون مسجد اعظم، مسجد آقاعلی اشرف، مسجد سردار، مسجد مناره و کلیساهای متعدد با ابنیه تاریخی از دیگر سرمایه های ارزشمند در این شهر به شمار می رود که باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا از شواهد و آثار باستانی منطقه معلوم می شود که ارومیه در زمان دولت ماد نیز آباد و دارای سکنه بوده است؛ از برخی آثار عتیقه و ابنیه ی تاریخی این منطقه و اطراف آن مانند قلعه حسنلو، گوی تپه، صورت حجاری شاه ساسانی، بنای مسجد جامع و کلیسای ننه مریم و بعضی آثار دیگر به درستی مشخص می شود که این منطقه از گذشته های دور با کمی تغییر محل وجود داشته است.
3072/3214

انتهای پیام /*


فرهنگي


دروازه هاي تاريخي


ميراث فرهنگي


اروميه