گردشگری و توریسم

طاق زیرزمین قصر تاریخی حمیدیه براثر بارش ریزش کرد

حسن بهداد سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : قصر تاریخی حمیدیه در سالهای گذشته به صورت مختصر مرمت شده، که البته کمک چندانی به آن نشده است و برای جلوگیری از تخریب بیشتر آن نیاز به نگاه استانی داریم تا این اثر ملی و منطقه ای را حفظ کنیم.
وی از تخریب سقف اندرونی زیر زمین این بنا گفت و افزود: بنای تاریخی حمیدیه در حال حاضر بدون سقف می باشد و فقط دیوارها و زیر زمین این بنا سالم مانده است که باید هرچه سریعتر برای حفظ و نگهداری آن اقدام کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حمیدیه با اشاره به محوطه وسیعی که در اطراف این بنای تاریخی وجود دارد، بیان کرد : از این فضا که اکنون تبدیل به پارکینگ خودروهای سنگین سازمان آب و برق حمیدیه شده می توان به عنوان فضای تفریحی و نیز برای رونق صنایع دستی و گردشگری استفاده کرد.
بهداد بهترین کاربری ممکن برای قصر تاریخی حمیدیه را موزه مردم شناسی عنوان کرد و گفت : فضای این قصر باتوجه به مساحت ، قدمت تاریخی و نیز وجود برخی از آثار جنگ تحمیلی ، به خوبی می تواند به موزه ای گرشگری ویژه جنگ تبدیل شود .
وی با بیان اینکه بیش از 60درصد این بنا تخریب شده، ادامه داد: این اثر هر چه سریعتر باید در اختیار میراث فرهنگی قرار بگیرد و با حمایت استانداری و سازمان میراث فرهنگی در جهت حفاظت و ترمیم و بازسازی آن اقدام شود، در غیر اینصورت بنای تاریخی 100درصد تخریب خواهد شد .
به گزارش ایرنا مشهورترین اثر تاریخی حمیدیه، قصر حمیدیه (کوشک حمیدیه) است که به شماره 3980 در سال 1380 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این قصر مربوط به ‘عبدالحمید’ پسر شیخ خزعل بوده و اواخر دوره قاجار- اوایل دوره پهلوی است و دارای چند قسمت است از جمله بنای مرکزی، بنای زیرزمینی، بنای آبرسانی، بنای جنوب شرقی، برج دیده بانی و دیگر تاسیسات است که برخی از آنها از بین رفته اند.
شهرستان حمیدیه در جنوب غربی خوزستان و 25 کیلومتری مرکز استان قراردارد .
7165/6002

انتهای پیام /*


فرهنگي


ميراث فرهنگي و گردشگري


شهرستان حميديه


قصر تاريخي حميديه