گردشگری و توریسم

طرح کاوش جاذبه تاریخی سرعین تدوین می شود

به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز چهارشنبه به خبرنگاران افزود: شهر سرعین تاکنون به برخورداری از چشمه های آبگرم شناخته شده بود و این در حالی است که آغاز کاوش ها در روستای کنزق و مطالعات در دیگر آثار تاریخی گویای این مهم می باشد که سرعین یکی از مناطق برخوردار از سابقه باستانی و تاریخی است.
وی بیان کرد: تپه تاریخی آناهیتا یکی از جاذبه های تاریخی شهر سرعین است و می تواند ابعاد جدیدی از گردشگری این منطقه را تعریف کند.
رییس گروه باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز با بیان اینکه آثار تاریخی آناهیتا مبهم و نیازمند کاوش است، گفت: قدمت این تپه تاریخی که در ابتدا به کول تپه شناخته می شد به اواخر هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره سلجوقی مرتبط است.
روح الله محمدی افزود: ارتفاع این تپه از سطح آب های آزاد هزار و 620 متر بوده و در سال 1377 به ثبت ملی رسیده است، در ابتدا ارتفاع این تپه 18 متر از سطح زمین های اطراف بود که با خاکبرداری های صورت گرفته کاهش یافته است.
او با بیان اینکه در اسناد تاریخی محل این تپه «سرقین» یا همان نام قدیمی شهر سرعین عنوان می شود، متذکر شد: این تپه بعدها به دلیل چشمه های آبگرم سرعین به آناهیتا یعنی الهه آب ها نامگذاری شد و شهرت یافت.
او با بیان اینکه مهم ترین دوره استقرار تپه به دوره اشکانی مرتبط است، اضافه کرد: این تپه قلعه خشتی و سنگی دارد و برای احصای دقیق آثار آن باید عملیات کاوش به صورت جامع انجام شود.
رییس گروه باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیان کرد: بعد از انجام عملیات کاوش علاوه بر اینکه ابعاد جدیدی از تاریخ و باستان شناسی این منطقه به دست خواهد آمد، می توان سایت موزه ای در این محل دایر کرد.
محمدی افزود: بعد از کاوش و مطالعات جامع و احصا بناهای تاریخی این تپه می تواند به عنوان یک جاذبه برای گردشگران علاقه مند به آثار تاریخی معرفی شود.
کارشناس باستان شناسی و محقق آثار تاریخی اردبیل نیز در خصوص آثار این تپه تاریخی گفت: تپه باستانی کول تپه سرعین معروف به آناهیتا از جمله آثار مهم این شهرستان است که قدمت استقرار انسان در آن با استناد به عملیات کاوش و لایه نگاری آن در سال های اخیر به عصر آهن می رسد.
حسن یوسفی تشریح کرد: محوطه های و تپه های باستانی دربردارنده تاریخ اجتماعی و فرهنگی انسان در طول حیات تمدن جوامع بوده و اطلاعات ارزشمندی از چگونگی زیست انسان و تعامل او با محیط دارد.
کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید کرد: چنان که لایه های دست نخورده این تپه ها می تواند در بازسازی فرهنگ گذشته انسان ها مورد استناد قرار گیرد بنابراین حفاظت این محوطه ها برای بازآفرینی و بررسی تاریخ و تمدن جوامع اهمیت ویژه دارد.
6018/6016

انتهای پیام /*


فرهنگی


سرعین


میراث فرهنگی


کاوش