اخبار گردشگری, اماکن دیدنی جهان

۱۰ میراث مستند ایران در حافظه جهانی یونسکو ثبت شد

به گزارش ایرنا، سوسن اصیلی روز چهارشنبه در نخستین کارگاه آموزشی حافظه جهانی یونسکو در همدان اظهار داشت: شاهنامه بایسنقری، وقف نامه ربع رشیدی، مجموعه اسناد تشکیلات اداری دوره صفویه آستان قدس رضوی، التفهیم اثر ابوریحان بیرونی، خمسه نظامی، ذخیره خوارزمشاهی، مجموعه برگزیده نقشه های دوره قاجار، کلیات سعدی، المسالک و الممالک اصطخری و جامع التواریخ میراث مستندی هستند که در حافظه جهانی ثبت شده اند.
وی اضافه کرد: از همدان وقفنامه ربع رشیدی شامل وصیت خواجه رشید الدین فضال الله به پسرانش درباره شرایط وقف و نحوه مصرف آن است که در سال ۲۰۰۷ میلادی در فهرست بین المللی حافظه جهانی به ثبت رسیده است.
اصیلی اظهار داشت: جامع التواریخ اثر دیگری از حکیم همدانی خواجه رشید الدین فضل الله است که در سال ۲۰۱۷ میلادی در فهرست بین المللی حافظه جهانی جای گرفته و اکنون در کاخ موزه گلستان نگهداری می شود.
عضو کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو گفت: میراث مستندی که در حافظه جهانی ثبت می شوند، قابل دسترسی برای تمام ملت های جهان خواهند بود و بهترین راه برای معرفی تاریخ و تمدن بشری به جهانیان هستند.
اصیلی، منقول بودن، ویژگی مادی، قابلیت نگهداری و آرشیو کردن را از ویژگی های میراث مستند دانست و گفت: این آثار باید قابلیت تکثیر داشته باشد و در یک فرایند مستند سازی به وجود آمده باشد.
حافظه جهانی عنوان برنامه از یونسکو است که در سال ۱۹۹۲ با هدف افزایش آگاهی همگانی و حفاظت پایدار و دسترسی جهانی به میراث مستند بشر راه اندازی شد.
۷۵۲۷/۲۰۹۰

انتهای پیام /*


فرهنگی


یونسکو


میراث مستند


شاهنامه بایسنقری