اخبار گردشگری

طرح نوروزگاه در همه شهرستان ها ایلام برگزار می شود

عبدالمالک شنبه زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این طرح در ایام تعطیلات نوروز ۹۷ تمامی آداب و رسوم، بازی های بومی محلی، موسیقی، شعر و داستان های سنتی استان ایلام مرتبط با نوروز در قالب برنامه های مختلف اجرا می شود.
وی با بیان اینکه تمامی جنبه های سنتی مختص این استان مرتبط با نوروز در زمان اجرای این طرح به نمایش گذاشته می شود، افزود: در حاشیه این طرح، نمایشگاه صنایع دستی برپا خواهد شد و ضمن معرفی سبک زندگی چادرنشینی و عشایری انواع غذاها و شیرینی های محلی نیز پخت و عرضه می شود.
شنبه زاده پاسداری از آداب و رسوم عید نوروز و احیای فرهنگ های بومی مرتبط با عید باستانی را از مهمترین اهداف اجرای این طرح دانست و یادآور شد: با اجرای این طرح تلاش می شود آگاهی مردم نسبت به آداب و رسوم بومی استان ایلام مرتبط با عید نوروز افزایش یابد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: این طرح در تمامی شهرستان های استان اجرا خواهد شد و تلاش می شود از حضور شاعران و داستان سرایان بومی نیز در این برنامه ها استفاده شود.
شنبه زاده اضافه کرد: هدف نخست اجرای این طرح آشنایی خود مردم استان با آیین های سنتی و بومی مختص عید نوروز است و در سال های آینده بحث جلب گردشگران نیز مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: سال گذشته طرح نوروزگاه هر شب در یک شهرستان این استان اجرا شد اما امسال در تمامی شهرستان ها به صورت همزمان در کنار آثار تاریخی و طبیعی و کانون های جمعیتی از جمله قلعه والی شهر ایلام، مجتمع آبگرم دهلران، قلعه هزار درب آبدانان، قلعه میرغلام هاشمی دره شهر و سد کنگیر ایوان برگزار می شود.
اجرای طرح ملی نوروزگاه سال گذشته با استقبال مهمانان و گردشگران نوروزی برگزار شد و بیش از چهار هزار نفر از برنامه های این طرح دیدن کردند.
به گزارش ایرنا، عید نوروز برابر با اول فروردین ماه جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های بجا مانده از دوران باستان است، خاستگاه عید نوروز در ایران باستان است و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران عید نوروز را جشن می‌گیرند.
در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰، سازمان ملل متحد با تصویب یک قطعنامه در مقر سازمان ملل متحد عید نوروز را بعنوان روز بین‌المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان به رسمیت شناخت.
در حال حاضر جشن نوروز در ۱۲ کشور جهان برگزار می شود و این موضوع نشان دهنده گستره جغرافیایی این جشن باستانی و ریشه دار است.
بر اساس یک سنت قدیمی هر ساله تعداد زیادی از مردم این استان در ایام نوروز به دامان طبیعت رفته و چادر برپا می کنند که نمونه آن در جاهای دیگر کشور دیده نمی شود.
استان ایلام با ۲ میلیون هکتار گستره در منطقه کوهستانی و مرتفع غرب کشور واقع شده و به سبب داشتن طبیعت بکر و زیبا، کوه های سر به فلک کشیده و دشت های سرسبز به عروس زاگرس معروف است.
ایلام با وجود داشتن منابع طبیعی خدادادی و آثار و ابنیه تاریخی فراوان و منحصربه فرد، زیارتگاه ها و اماکن مذهبی و یادمان های دفاع مقدس از زیرساخت های مناسب برای توسعه گردشگری برخوردار نیست.
استان ایلام یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد که ۷۴۵ اثر آن در فهرست آثار ملی قرار دارد.
۶۰۳۲/۶۰۳۴

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


نوروز ۹۷


نوروزگاه