اخبار گردشگری

صنایع دستی به طور بنیادین متحول می شود

به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، بهمن نامور مطلق با اعلام خبر تصویب طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح در سال ۹۴ با درخواست هنرمندان و مدیران حوزه صنایع‌دستی به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.
وی تصریح کرد: پس از ارائه طرح، جلسات متعددی با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با پایان دوره نهم مجلس و انتخابات دوره دهم، وقفه‌ای در پیگیری این طرح افتاد و پس از آن پیگیری‌ها دوباره آغاز شد.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی افزود: این طرح را که در ۱۴ ماده تدوین و ارائه شده است می‌توان مهمترین اتفاق حوزه صنایع‌دستی در دهه اخیر دانست، زیرا این حوزه بیش از هر چیز از کمبود قوانین رنج می‌برد و هیچ‌گاه طرح جامعی در بخش صنایع‌دستی وجود نداشت.
نامور مطلق اضافه کرد: طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی بخش بزرگی از فقدان قوانین در این بخش را جبران می‌کند، اختیارات حوزه صنایع‌دستی را افزایش می‌دهد و امکان حمایت‌های لازم از صنایع‌دستی را فراهم می‌کند، در این طرح همچنین به اعتبارات حوزه صنایع‌دستی اشاره شده و به‌طور کلی می‌توان گفت، با تصویب این طرح تحول بنیادینی در قوانین صنایع‌دستی صورت می‌گیرد.
وی تاکید کرد: در این طرح همچنین حمایت از هنرمندان حوزه فرش مورد توجه قرار گرفته است.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با اشاره به چند بند مهم این طرح گفت: براساس طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی، گفتمان‌سازی صنایع‌دستی در صداوسیما باید مورد توجه قرار گیرد، همچنین ایجاد یک صندوق احیا توسط حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی برای احیا و ترویج صنایع‌دستی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
نامور مطلق ادامه داد: براساس این طرح، استفاده از فضاهای تاریخی برای برگزاری کارگاه، فروشگاه و نمایشگاه در حوزه صنایع‌دستی به صورت قانونی ممکن می‌شود، توجه و تاکید بیمه هنرمندان نیز در این طرح به صورت جدی مطرح شده و شهرداری‌ها نیز موظف به استفاده از صنایع‌دستی در فضاهای شهری هستند.
وی افزود: محدودیت در ورود صنایع‌دستی خارجی و استفاده از صنایع‌دستی به‌عنوان جایزه توسط دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از دیگر بندهای مهم این طرح است.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با بیان اینکه ارتقای کیفیت تولید، آموزش، گسترش و بازرگانی صنایع ‌دستی از مهمترین مواردی است که این طرح برای حوزه صنایع‌دستی به ارمغان خواهد آورد، اضافه کرد: با توجه به تایید این طرح توسط شورای نگهبان، باید در انتظار ارسال طرح از سوی مجلس به دولت باشیم و در این فاصله آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مورد نیاز برای اجرای طرح در سازمان میراث‌فرهنگی انجام خواهد شد.
نامورمطلق تصریح کرد: جزئیات طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی در آینده نزدیک در نشستی خبری تشریح خواهد شد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای چندین سال همراهی و حمایت از این طرح و همچنین تشکر از حمایت‌های بی‌شائبه دکتر مونسان رئیس محترم سازمان میراث‌فرهنگی، امیدواریم که این طرح در افزایش و ارتقای حوزه صنایع دستی تاثیرات مثبت و سازنده‌ای داشته باشد.
به گزارش ایرنا صبح امروز(چهارشنبه) حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی، مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرد.
بر این اساس در راستای اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی » جهت اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابلاغ شد.
بر اساس قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی دولت می‌تواند به منظور کمک به ارتقای تحصیلی هنرمندان و استادکاران صنایع دستی، کمک هزینه تحصیلی تعیین و پرداخت کند.
همچنین بر اساس این قانون، همه تولیدات صنایع دستی داخلی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند.
فراهنگ ** ۳۰۷۹ ** ۱۰۷۱

انتهای پیام /*


فرهنگی


صنایع دستی


تصویب طرح استادکاران


بهمن نامور مطلق