اخبار گردشگری

۳۰ درصد بناهای تاریخی سبزوار نیازمند مرمت

محمودرضا سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاروانسرای صالح آباد، خانه های تاریخی امیری و افچنگی و آب انبارها نسبت به سایر آثار تاریخی در اولویت مرمت اضطراری قرار دارند.
وی اظهار کرد: برای مرمت این بناهای تاریخی و جلوگیری از تخریب بیشتر آنها به دست کم پنج میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سبزوار گفت: امسال از محل ماده ۱۸۰ و استانی در مجموع ۱۸ میلیارد ریال برای حفظ و مرمت بناهای تاریخی شهرستان تعیین شده که هنوز تخصیص نیافته است.
سلیمانی با اشاره عملیات کاوش تپه دامغانی سبزوار افزود: علاوه بر اعتبارات استانی، سالانه پنج میلیارد ریال نیز از سوی سازمان برنامه و بودجه برای عملیات کاوش و حفاظت از این تپه تاریخی در نظر گرفته می شود.
سبزوار از شهرهای تاریخی و بزرگ خراسان رضوی در غرب این استان است که با هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی، ۶ موزه، جاذبه های طبیعت کوهستانی و کویری، بقاع متبرکه و تولید ۱۵ نوع صنایع دستی و سنتی ظرفیت قابل توجهی در عرصه گردشگری دارد.
مجموعه تاریخی زعفرانیه، مساجد پامنار و جامع، آتشکده آذربرزین مهر، آرامگاه های حاج ملاهادی سبزواری و کاشفی، مناره تاریخی خسروجرد و مصلای تاریخی بخشی از مکانهای دیدنی این دیار برای مردم و مسافران هستند.
کاروانسراهای بین راهی در حاشیه جاده قدیم ابریشم و تفرجگاه های بید، دلبر، ششتمد، پناهگاه های حیات وحش شیراحمد و پروند از دیگر مکانهای دیدنی سبزوار است.
این شهرستان در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
خبرنگار: حمید دلاوری هروی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
۸۱۴۵/۷۴۹۵/۵۱۳۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


مرمت بناهای تاریخی


میراث فرهنگی


سبزوار