اخبار گردشگری

تولید ۳۵ درصد فرش صادراتی ایران در آذربایجان شرقی

به گزارش ایرنا، اسماعیل چمنی روز یکشنبه در نشست هم اندیشی کمیسیون صنایع دستی، فرش، گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی تبریز افزود: هم اکنون ۲۰۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی در حوزه فرش مشعول اند و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از این صنعت ارتزاق می کنند.
وی با بیان اینکه ۳۰ صنعت وابسته در حوزه فرش وجود دارد، اظهار کرد: از بین ۳۵۰ هزار بیمه شده فعال در حوزه فرش در سطح کشور بیش از ۵۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی بیمه شده اند که این رقم به نسبت سهم استان در تولید فرش کشور باید به حدود ۱۲۰ هزار نفر افزایش یابد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف آذربایجان شرقی یادآوری کرد: از صفر تا ۱۰۰ تولید فرش دستباف در داخل کشور انجام می شود و این صنعت نقش مهمی در جذب گردشگر به کشور و آذربایجان شرقی دارد.
چمنی با بیان اینکه ورود هر گردشگر به کشور باعث ایجاد شغل برای ۹ نفر می شود، ادامه داد: فرش تنهاترین کالای ایرانی است که به ثبت جهانی رسیده و تبریز در سال ۲۰۱۵ به عنوان مرکز بافت جهانی فرش دستباف انتخاب شده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف آذربایجان شرقی با بیان اینکه بخش خصوصی باید با بخش دولتی برای هرچه بهتر برگزاری رویداد تبریز ۲۰۱۸ همکاری و مشارکت کند، اظهار کرد: برای گردشگران ورودی به کشور و استان باید کارگاه های مختلف قالی بافی، رنگرزی، قالی شویی و سایر بخش های مربوط به فرش نشان داده شود تا آنان با مراحل و پیچیدگی های این صنعت- هنر آشنا شوند.
چمنی از برگزاری نمایشگاه فرش در کنار نمایشگاه صنایع دستی از ۱۲ تا ۱۶ تیر سال آینده خبر داد و افزود: ایجاد مدیریت واحد فرش دستباف با همکاری متولیان این صنعت برای موفقیت در اجرای امور این حوزه در رویداد ۲۰۱۸ ضروری است.
وی با تاکید بر ضرورت نصب آرم و لوگوی تبریز ۲۰۱۸ بر سردرب مغازه ها در بازار تبریز گفت: به منظور اهمیت دادن به فرش دستباف و معرفی این تولید ملی به گردشگران نیاز است تا هفته ای به نام فرش دستباف نام گذاری شود و بهتر است این کار در سال ۲۰۱۸ انجام شود.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: برای برگزاری تبریز ۲۰۱۸ حدود ۲ هزار کارگروه و کمیته ملی و استانی ایجاد شده و تقویم برگزاری این رویداد تدوین شده است.
فرشاد به آفرین با بیان اینکه عدم مشارکت بخش خصوصی با بخش دولتی در برگزاری این رویداد موجب عدم موفقیت تبریز ۲۰۱۸ می شود، افزود: توان مالی دولت محدود و نیازمند مشارکت بخش خصوصی در این زمینه است.
وی از آمادگی برای برگزاری نمایشگاه فرش در کنار نمایشگاه صنایع دستی از ۱۲ تا ۱۶ تیر در نمایشگاه بین المللی تبریز خبر داد و اظهار کرد: مکانی برای معرفی قابلیت های استان در حوزه فرش به گردشگران باید ایجاد شود تا آنان در سفر به تبریز با دیدن این قابلیت ها از روند تولید آن آشنا شوند.
در این نشست، تعدادی از فعالان حوزه فرش با طرح مشکلات این حوزه، پیشنهاداتی برای مشارکت در برگزاری رویداد تبریز ۲۰۱۸ ارایه کردند.
خبرنگار: پرویز بابائی ** انتشار دهنده: عزیزی راد
۸۰۲۳/۵۱۸

انتهای پیام /*


اقتصاد


تبریز ۲۰۱۸


فرش دستباف


اتاق بازرگانی تبریز