اخبار گردشگری

کارشناس ژاپنی: تبریز دروازه آسیا به اروپا است

به گزارش ایرنا، ‘ آکیرا اوهارا ‘ روز یکشنبه در نشست مشترک با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه با توجه به چنین جایگاهی، تبریز باید معرفی شود، بر ارتقای جایگاه این شهر در مقیاس جهانی تاکید و اظهار کرد: برندسازی و طراحی برنامه های عملی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی برای جذب گردشگران بین المللی به این شهر مهم است.
وی افزود: تبریز به دلیل دارا بودن آثار ثبتی در فهرست جهانی یونسکو همچون بازار مسقف و قرار گرفتن آن در مسیر جاده ابریشم ظرفیت بالائی برای توسعه گردشگری تاریخی و فرهنگی دارد.
اوهارا ادامه داد: تجزیه و تحلیل آماری درست منابع و زیرساخت های موجود به لحاظ گردشگری و میراث فرهنگی در استان آذربایجان شرقی می تواند در شناسایی ظرفیت های منطقه و در نتیجه اجرای موفق پروژه ها و معرفی استان به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در ایران یاری رساند.
وی بر نقش پررنگ بخش خصوصی در حوزه گردشگری تاکید کرد و گفت: عمدتا’ صنعت گردشگری متعلق به بخش خصوصی است و رونق گردشگری در گرو فعالیت و همکاری دوجانبه این بخش با بخش دولتی خواهد بود.
اوهارا، مشارکت جامعه محلی در اجرایی کردن برنامه های گردشگری را مهم برشمرد و افزود: آگاهی و میزان مشارکت مردم بومی و محلی برای توسعه گردشگری بسیار مهم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به اینکه پیشینه غنی تاریخی تبریز و قرارگیری آن در مسیر جاده ابریشم این شهر را به یکی مهمترین شهرهای ایران تبدیل کرده است، گفت: همین امر می تواند موجب ایجاد تعاملات بین المللی شود.
مرتضی آبدار افزود: میراث فرهنگی استان همکاری بسیار خوبی با مجموعه های علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی داشته است و آمادگی داریم تا پروژه های مشترکی را با مشارکت ‘جایکا’ در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اجرا کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت های ویژه آذربایجان شرقی در حوزه مسراث فرهنگی و گردشگری، گفت: جنگل های ارسباران که در مرحله ثبت جهانی است، میراث طبیعی و فرهنگی و تاریخی منحصر به فردی را در خود جای داده است و شهر تاریخی مراغه با دارا بودن منابع عظیم تاریخی و دیرینه شناختی می توانند به عنوان پروژه های مشترک در حوزه های تخصصی، هدف مطالعات و همکاری های استان با جایکا قرار گیرند.
آبدار به جایگاه تبریز در میان کشورهای اسلامی به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد و گفت: استفاده از تجارب جایکا در حوزه های مربوط به میراث فرهنگی و گردشگری به خصوص جلب مشارکت های مردمی می تواند ما را در امر عملی کردن برنامه های مدنظر برای سال ۲۰۱۸ و سال های بعد از آن به منظور تبدیل تبریز به یک مقصد پایدار گردشگری کمک کند.
به گزارش ایرنا، در این نشست مواردی همچون توسعه گردشگری با محوریت میراث فرهنگی و چگونگی برخورداری مردم محلی از عواید ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
نشست مزبور در راستای ارتقای همکاری های متقابل بین آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) و اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در حوزه انجام مطالعات و امکان سنجی با هدف توسعه گردشگری تبریز و استان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی به دلیل شرایط خاص آب و هوایی، موقعیت راهبردی قرار گرفتن بر سر راه اروپا و آسیا، آثار و ابنیه های پرشمار تاریخی، اماکن دیدنی و آثار طبیعی از جمله قطب های مهم گردشگری ایران به شکل بالقوه است که متاسفانه تاکنون توفیق چشمگیری در جذب گردشگران داخلی و خارجی نداشته است.
وجود افزون بر ۳۱ اثر معنوی ثبت شده، ۲۰ موزه تخصصی و عمومی، پنح اثر ثبت شده طبیعی و ده ها عنوان اثر تاریخی همراه با ظرفیت های منحصر به فرد صنایع دستی و میراث فرهنگی از جمله داشته های آذربایجان شرقی است که معرفی بهتر و بیشتر آنها برای افکار عمومی می تواند رونق گردشگری را به دنبال داشته باشد.
خبرنگار: سیدیحیی مرتضائی **انتشار: عزیزی راد
۳۰۳۸/۵۱۸

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری


ژاپن


تبریز