اخبار گردشگری

نان خمیر تره قشم

مواد لازم: آب ـ آرد ـ روغن ـ تخم‌مرغ ـ مایه خمیر و کمى نمک

روش تهیه: با مخلوط نمودن مایه خیمر، آب، آرد و نمک خیمر نان تهیه مى‌شود. این خمیر چند ساعت باید بماند تا آماده پخت شود. معمولاً شب خمیر را تهیه و صبح زود از خیمر آماده شده چانه درست مى‌ نمایند. چانه‌ ها را با دست پهن مى‌ کنند تا به صورت گرد به قطر حدود ۱۰ سانتى‌ متر شود سپس آنها را یکى یکى داخل روغن داغ درون تابه مى‌ اندازند و پشت و رو مى‌ کنند تا خوب پخته شود (در قدیم براى پشت و رو کردن نان در تابه از شیئى آهنى و قاشق مانند که انتهاى آن به شکل دنباله قاشق و ابتداى آن گرد بود استفاده مى‌ کردند و به آن محماس مى‌ گفتند) چون داراى تخم‌مرغ و مایه خمیر است کمى پف مى‌ کند و معمولاً تو خالى و سرخ و خوشمزه است. این نوع نان را صبح‌ ها با دوشاب یا عسل یا شیره کره میل مى‌ کنند. بعضى‌ ها نوع شیرین آن را دوست دارند که به جاى نمک، شکر در خمیر آن به کار مى‌ برند.این نوع نان که مورد علاقه غیر بومیان هم مى‌باشد در منازل پخت و در بازار عرضه مى‌ شود. پخت این نان مختص زنان نیست و مردان خبره در این کار در قشم وجود دارند مخصوصاً آشپز هاى لنج‌ها. در ماه با برکت رمضان از این نان براى سحرى استفاده مى‌ شود در بازار قدیم قشم اطراف بازار ماهى فروشان عصر روز هاى ماه رمضان به فروش مى‌ رسد.

این نان یکی از نان های محل یو بسیار خوش طعم قشم است.

نان خمیر تره قشم

نان خمیر تره قشمنان خمیر تره قشم