اخبار گردشگری

شیرینی کرکی اصفهان

شهر زیبای اصفهان، به‌عنوان شهری با قدمت تاریخی طولانی در سراسر دنیا شناخته می‌شود. این شهر، بعد از تهران و مشهد سومین شهر هم به لحاظ وسعت و هم از نظر جمعیت به شمار می‌آید. به جهت موقعیت جغرافیایی، اصفهان از جانب شمال به شهرستان شاهین‌شهر، از مغرب به نجف‌آباد و خمینی‌شهر و از مشرق به دشت سگزی محدود می‌شود. این شهر، در دوران صفویان رونق بسیاری داشته و به‌عنوان پایتخت ایران به حساب می‌آمده است. اکنون بعد از گذشت قرن‌ها، هنوز هم اصفهان شکوه و جلال خود را حفظ کرده و لقب نصف جهان واقعاٌ برازنده این سرزمین زیبا می‌باشد. آثار و جاذبه‌های این سرزمین، سالیانه هزاران و شاید میلیون‌ها گردشگر را از نقاط مختلف دنیا به اصفهان می‌کشاند. وجود کاخ‌ها، مساجد، مناره‌های شگفت‌انگیز و درمجموع معماری خارق‌العاده بناهای تاریخی این شهر، آن را به مکانی منحصربه‌فرد برای تفریح و گشت‌وگذار تبدیل کرده است. درواقع، اصفهان به‌عنوان پایتخت تمدن و فرهنگ ایران در میان مردم اطلاق می‌شود. اما در این میان، غذاها و شیرینی های بسیار خوشمزه و لذیذ این شهر همچون بریونی، یخمه ترش، کباب مشتی، آش سماق، شیرینی برنجی، گز، سوهان و پولکی نیز جایگاه ویژه‌ای در میان اهالی و مسافران دارند. غیر ممکن است که فردی به اصفهان سفر کند و پولکی و گز اعلای تولید این شهر را به عنوان سوغات برای دوستان و آشنایانش خریداری نکند. در این مقاله، قصد داریم یکی از شیرینی‌های بسیار معروف این خطه به نام شیرینی بهشتی یا کرکی را به شما معرفی کنیم. امید است که با بیان نحوه پخت این خوراکی خوشمزه شما هم بتوانید آن را با دستان هنرمند خود تهیه کرده و از طعم عالی آن لذت ببرید.
مواد اولیه:
آرد برنج: ۲۰۰ گرم.
پودر بادام: ۱۰۰ گرم.
پودر کاکائو: ۱ قاشق سوپ‌خوری.
آرد نخودچی: ۷۵ گرم.
آرد سفید: ۲۵۰ گرم.
روغن جامد: ۲۵۰ گرم.
پودر پسته: ۱۰۰ گرم.
زعفران حل‌شده: ۱ قاشق سوپ‌خوری.
پودر قند: ۲۰۰ گرم.
وانیل: نصف قاشق چای‌خوری.
ابتدا روغن را آب کرده و داخل یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. سپس، آن را به همراه پودر قند با همزن برقی (دور تند) کاملاٌ می‌زنیم تا سفت و صاف شود. پودر وانیل را اضافه کرده و باز هم در حدود ۱ دقیقه مواد را می‌زنیم. در مرحله بعد، بدون استفاده از همزن و به‌آرامی آرد را بعد از الک کردن با بقیه مواد مخلوط می‌کنیم. در انتها، روغن جامد را اضافه کرده و خمیر به‌دست‌آمده را به ۳ قسمت تقسیم می‌کنیم. به یک قسمت پودر کاکائو، به دیگری زعفران حل‌شده و تکه آخر را سفید باقی می‌گذاریم. سپس، داخل سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و شیرینی‌ها را با رعایت فاصله کمی از قیف رد می‌کنیم. سینی را داخل فری که از قبل بر روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم. شیرینی‌ها را از فر خارج کرده و بعد از خنک شدن، آن‌ها را داخل ظرف موردنظر چیده و سرو می‌کنیم.

شیرینی کرکی اصفهان

شیرینی کرکی اصفهان

شیرینی کرکی اصفهان

شیرینی کرکی اصفهان

شیرینی کرکی اصفهان

شیرینی کرکی اصفهانشیرینی کرکی اصفهان