پرتال توریسم و گردشگری
زندگی را سفر کنیم

قلیه کدو یزد

شهر یزد آب و هوای خشکی داشته و در واقع یکی از شهرهای کویری ایران محسوب می‌شود. پرواضح است که هر کدام از شهرهای ایران با توجه به اقلیم و شرایط زندگی ساکنانش، غذاهای محلی متفاوت و مخصوص به خود را دارند. یزد هم از این امر مستثنی نیست. مردم این شهر، از قدیم‌الایام به خونگرمی و مهمان‌نوازی‌شهره بوده‌اند. خوردن غذاهای محلی این منطقه، در خاستگاه آن‌ها و در میان مردم مهربان و صمیمی‌اش واقعاٌ می‌چسبد. یکی از این غذاها، قلیه کدو است که با داشتن عطر و طعمی دل‌انگیز طرغداران زیادی در میان اهالی شهر و حتی گردشگران داخلی و خارجی دارد. با توجه به وجود کدو تنبل در فصل پاییز، این غذا نیز در این فصل از سال در میان سفره‌های رنگین بانوان کدبانو و هنرمند یزدی یافت می‌شود. در این مقاله، سعی داریم شما را با طرز پخت قلیه کدو آشنا کنیم تا بتوانید این غذای فوق‌العاده خوشمزه را طبخ کرده و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
مواد اولیه:
کدو تنبل: ۳۵۰ گرم.
ماش: ۱۵۰ گرم.
پیاز سرخ‌شده ۳ قاشق سوپ‌خوری.
لوبیا‌ قرمز ۵۰ گرم.
شکر ۱۰۰ گرم.
دارچین ۱ قاشق مرباخوری.
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم.
گردو و پودر نارگیل به میزان لازم.

دستورالعمل:
ابتدا لوبیا و ماش را از شب قبل خیس کنید. سپس، لوبیاها را نیم‌پز کرده و بعد از اضافه کردن ماش اجازه دهید تا هر دو کاملاٌ پخته شوند. کدوحلوایی را بعد از خارج کردن تخمه‌ها و خرد کردن در کمی روغن سرخ می‌کنیم. سپس، ماش و لوبیای پخته شده را به آن اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط می‌کنیم. سپس پیاز سرخ شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه مقداری آب به مواد اضافه کرده و مهلت می‌دهیم تا کاملاٌ پخته و له شوند. در انتها، دارچین و شکر را اضافه کرده و بعد از چند جوش کوچک، در ظرف موردنظر کشیده و آن را با پودر نارگیل و گردو تزیین می‌کنیم. قلیه کدو را معمولاٌ با نان سرو می‌کنند.
گفتنی است که این غذا به خاطر وجود کدو در آن، سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و داروی سرماخوردگی است. حتماٌ در سفر به شهر تاریخی یزد، این غذای فوق‌العاده خوشمزه را امتحان کنید.
قلیه کدو یزد

قلیه کدو یزد

قلیه کدو یزدقلیه کدو یزد

نظرات بسته شده است.