اخبار گردشگری

امنیت و آزادی هدیه نظام اسلامی به زائران آئین سالانه قره کلیسا

به گزارش ایرنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی حمایت از فعالیت های دینی از جمله اجرای آزادانه مراسم های مذهبی در سراسر کشور، همزیستی مسالمت آمیز ادیان و مذاهب در ایران را پررنگ تر از گذشته به نمایش گذشته است و این همزیستی در سایه تدبیر دولت دکتر روحانی در دوران طلایی به سر می برد.
تلاش دولتمردان برای برگزاری مطلوب این آئین قدردانی ارامنه را نیز در پی داشته است و اسقف ارامنه آذربایجان با تقدیر از دست اندرکارانی که زمینه برگزاری آئین سالانه باداراک در قره کلیسای چالدران را فراهم کرده بودند، گفت: پیروان تمامی ادیان الهی در ایران بدور از اختلاف و در صلح زندگی می کنند.
‘ گریگور چیفچیان’، شرایطی که برای پیروان اقلیت های دینی در کشور فراهم شده است را ارج نهاد و افزود: ارامنه با فراهم شدن این شرایط با صمیمیت در کنار پیروان سایر ادیان زندگی می کنند.
یک جوان ۲۵ ساله که به همراه جمع هشت نفری خانواده اش از تهران به این مراسم آمده بود، گفت: پدر و پدربزرگم از دوران کودکی درباره اهمیت این کلیسای تاریخی – مذهبی برای من سخن گفته اند و بذر علاقه این مکان از همان دوران در دل من کاشته شده است.
‘ ساسون مالیانس’ با اشاره به غسل تعمید که بیشتر برای افراد خردسال و گاهی بزرگترها به عنوان بخشی از آئین قره کلیسا اجرا می شود، ادامه داد: آئین های مربوط به مراسم سالانه قره کلیسا در امنیت و آزادی کامل برگزار می شود.
یک مستند ساز کشور ارمنستان نیز که برای تهیه مستند از شرکت کنندگان در مراسم باداراک از چند روز پیش در این منطقه حضور پیدا کرده بود، اظهار کرد: در نخستین حضورم در ایران به اتفاق یک تیم چند نفری شرح حال زائران آئین باداراک را در یک مستند ۳۰ دقیقه ای به تصویر می کشیم.
ماریانا پایتیان /Marianna Paytyan/، آزادی ارامنه در برگزاری این آئین را قابل تقدیر خواند و افزود: این مستند روایتگر داستان مردمی است که از مسافت های طولانی برای اقامت چند روزه در چادرهای محوطه قره کلیسا به این شهرستان مرزی سفر می کنند.
وی اضافه کرد: : این کلیسا نه تنها برای ارامنه داخل ایران بلکه برای ارامنه ای که در خارج از مرزهای ایران زندگی می کنند حائز اهمیت است.
یک فرد میانسال تهرانی نیز که به همراه دوست ارومیه ای خود به قره کلیسا آمده بود، گفت: قبل از انقلاب اسلامی با پدرم به مراسم باداراک آمده بودم و تا به امروز حضورم در این مراسم سالانه استمرار داشته است .
‘ وارطان سرکسیانس’ افزود: امنیت کامل در این منطقه توسط نیروهای انتظامی و عوامل اجرایی تامین شده است و هیچ مشکلی در برگزاری مراسم وجود ندارد.
یک جوان ۲۸ ساله از تبریز نیز با اشاره به اینکه قره کلیسا یکی از کلیساهای معروف جهان است، افزود: علاوه بر عشای ربانی و غسل تعمید که از دیگر آئین های ما به شمار می رود، نذری مالی، پخش خوراکی نذری در روستای قره کلیسا و قربانی کردن گوسفندان از دیگر آئین های ما به شمار می رود که در آزادی کامل در این کلیسا برگزار می شود.
‘ آرلن بادلیان’ با اشاره به اینکه روحانی کلیسا هدایای خریداری شده توسط زائران را متبرک می کند، گفت: وی برای این کار از دعاهای مختلف مسیحیان استفاده می کند و این اقدام وی موجب روحیه بخشی به زائران می شود.
وی ادامه داد: دعای زیارت حواریون، طلب مغفرت و روزی از خدا موضوع غالب دعاهای مورد استفاده در آئین های سالانه باداراک است.
آدا کروگر/Ada Kruger/، زائر آلمانی نیز گفت: آثار باستانی آذربایجان غربی در کنار طبیعت سرسبز آن لحظه های کم نظیری برای ما در این سفر خلق کرده است اما مهمتر از همه امنیت و آزادی در برگزاری این آئین جلب توجه می کند.
گری فیچر/Gari Fischer/، زائر دیگر آلمانی نیز با اشاره به اینکه حضور پرشور ارامنه فضای کم نظیری در قره کلیسا ایجاد کرده است، افزود: با سفر به قره کلیسا می توان احترام به اقوام و ادیان مختلف ایرانی را مشاهده کرد.
زائر ایتالیایی قره کلیسا که به همراه یکی از اساتید دانشگاه بولونیا در مراسم مذهبی باداراک حضور پیدا کرده بود، گفت: چهارمین بار است که برای حضور در این رویداد به یادماندنی به ایران سفر می کنم.
ماتئو گوچئونه /Matteo Guccione/ افزود: وجود کلیسا و برگزاری مراسم های فرهنگی مذهبی، ظرفیت گردشگری ارزشمندی است که در این منطقه ناشناخته مانده است و باید با دعوت از گروه ها و شرکت های جهانگردی و انعکاس آن فعالیت ها به کمک رسانه ها این ظرفیت را به علاقه مندان در سراسر جهان معرفی کرد.
به گزارش ایرنا بنای قره کلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) در چالدران جزو ۹ اثر ثبت شده جهانی ایران و ۲ اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است؛ بیشتر صاحب نظران تاریخ ادیان معتقدند که این کلیسا، قدیمی ترین کلیسای دنیاست.
قره کلیسا که در بین ارامنه جهان به تاده مقدس معروف شده در ۲۰ کیلومتری شمال شرق چالدران و بر روی مزار تاتائوس، یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) احداث شده است.
تاریخچه ساخت این کلیسای قدیمی به عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت بر اساس اسناد موجود به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان بر می گردد.
بعد از شهادت حواری حضرت مسیح (ع) او را در محل کنونی کلیسای تاتائوس به خاک سپردند و بعدها روی قبر او نمازخانه کوچکی ساختند و در قرن هفتم میلادی این نمازخانه به کلیسای بزرگی تبدیل شد.
بسیاری از مسیحیان، فرزندان خود را برای غسل تعمید به این کلیسا می آورند و در آنجا جشن می گیرند، گوسفند قربانی کرده و از خدا و حضرت مسیح (ع) خواسته های خود را طلب می کنند.
این مراسم سه روزه از روز پنجشنبه با ورود اسقف اعظم خلیقه گری ارامنه کل آذربایجان به صورت رسمی آغاز به کار کرد و زائران روزهای جمعه و شنبه در نوبت های صبح و عصر به دعا و نیایش پرداختند.
۷۱۲۹/۳۰۷۲
گزارشگر: توحید محمودپور انتشار دهنده: علیرضا فولادی

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری مذهبی


قره کلیسا


چالدارن