اخبار گردشگری

مرمت اضطراری پل تاریخی آق قلا واقع در شمال گلستان

براساس اعلام روز یکشنبه میراث فرهنگی به ایرنا ابراهیم کریمی در حاشیه بازدید فرماندار آق قلا از روند اجرایی مرمت این پل تاریخی اظهارداشت: رقم تخصیصی شامل ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی، یک میلیارد ریال اعتبار استانی و یک میلیارد و۵۰۰ میلیون ریال از اعتبارات شهرداری بوده که اگر این ارقام تزریق شود، مبلغی حدود ۵ میلیارد ریال دیگر نیاز است تا مرمت این پل تاریخی به پایان برسد.
به گفته وی، تاکنون در اجرای مرمت این پل تاریخی شاهد ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی با دیواره سازی های صورت گرفته و ترمیم پایه های پل هستیم و امید می رود که تا عید سعید قربان این اقدامات پایان یابد.
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گلستان اضافه کرد که در این مرحله ازعملیات مرمت پل آق قلا استحکام بخشی شامل خاک برداری، لجن برداری و اجرای برید عرضی در یک سمت پل در حال انجام است و احداث دو دهنه طاق، کف سازی عبورگاه، دست انداز پل و بازسازی مجدد پله ها هم از بخش استحکام بخشی و بازسازی عبورگاه می باشد.
به گزارش ایرنا پل تاریخی آق قلا مربوط به دوران صفویه بوده و در منابع تاریخی به نام ‘پل پهلوی دژ’ نیز یاد شده است.
این اثر تاریخی با شماره ۹۱۹ در تاریخ ۱۳۵۱/۰۳/۲۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
پل آق قلا به طول ۷۵/۷۵ و عرض گذرگاه حدود ۳۰/۴متر و حداکثر ارتفاع دوازده متر از سطح آب یکی از نمونه های آثار تاریخی منحصر به فرد در این منطقه است.
این پل دارای چهار چشمه نامساوی با طاق جناغی و پایه های مستحکم بوده که پس از کاوش های اخیربه نظر می رسد بیش از چهارچشمه داشته است.
هم اینک پل دارای پنج پایه آجری است که در سمت شرق موج شکن های زاویه دار و در سمت غرب پشت بند های مدوری شکل دارد که تزئینات آجری کاری از ویژگی های این سازه معماری است.
در کاوش های اخیر در ضلع جنوب پل تاریخی آق قلا یک جرز جدید به دست آمده که می تواند چشمه پنجم جنوبی تخریب شده این پل باشد.
آق قلا در ۱۵کیلومتری گرگان واقع است، بیشتر ساکنان این شهرستان را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.
۱۶۴۸
تنظیم و انتشار: پری سالارنیا

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبیر:
newsroom@irna.ir



تماس بی واسطه با مسئولین