اخبار گردشگری

پاپی زاده :بناهای تاریخی دزفول مورد غفلت قرار گرفته اند

عباس پاپی زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:از آنجا که دزفول از قدمت تاریخی بالایی برخوردار است و نخستین شهر دانشگاهی جهان در شهر باستانی جندی شاپور دزفول واقع شده لذا باید توجه ویژه ای نسبت به حفظ و مرمت آثار و بناهای تاریخی این شهرستان صورت گیرد.
وی آسیابهای آبی را یکی از ظرفیت های ویژه رودخانه دز در دوران گذشته عنوان کرد و افزود:بیش از ۱۷ قرن از ساخت پل ساسانی بر روی رودخانه دز می گذرد که از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است و تا ۲ دهه پیش تردد خودرو از روی آن میسر بود ولی سیل و عوامل دیگر آسیب های جدی به آن وارد کرد .
پاپی زاده با بیان اینکه میراث فرهنگی تاکنون به علت کمبود اعتبار اقدام شایسته ای در خصوص حفظ میراث تاریخی دزفول انجام نداده است گفت:میراث فرهنگی استان خوزستان در فضایی کاملا راکد و بدون احساس مسئولیت نسبت به این موضوع بسر می برد .
پاپی زاده ادامه داد:خانه های تاریخی و ظرفیت های تاریخی بسیاری در دزفول در حال تخریب است و میراث فرهنگی استان عملا انگیزه ای برای مرمت و حفظ این بناهای تاریخی ندارد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد:برای حل مشکلات موجود در حوزه میراث فرهنگی پیگیری فراوانی از طریق میراث فرهنگی کشور صورت گرفت و نشست های مختلفی با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور برگزار و مقرر شد بازدیدی توسط مسئولان کشوری از آثار تاریخی دزفول صورت گیرد که امیدواریم این بازدیدها نتیجه بخش باشد.
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری دزفول با تخصیص یک میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی ،‌مرمت پل باستانی دزفول از هفته گذشته آغاز شده است.
شهر باستانی گندی شاپور با بیش از ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۰ کیلومتری شهر دزفول در مجاورت شهر اسلام آباد واقع شده است .
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی حدود ۱۸۰۰ سال پیش در این شهر که اکنون بقایایی از آن بر جای مانده است تاسیس شد .
دانشگاه گندی شاپور که اکنون تنها بقایایی از آن باقی مانده نخستین مرکز علمی جهان در زمان ساسانیان بود که رشته های پزشکی ،فلسفه و نجوم در آن تدریس می شد .
به گزارش ایرنا آثار بر جامانده شهر جندی شاپور در ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۶ در ردیف آثار ملی به ثبت رسید.
پل قدیم دزفول به عنوان یک راه ارتباطی بین جندی شاپور و سرزمین بین النهرین در سال ۲۶۳ میلادی به دستور شاپور اول ساسانی بعد از غلبه ایران بر سپاه روم و به اسارت گرفتن والریانوس امپراطور روم به کمک اسرای رومی بر روی رودخانه دز ساخته شد.
شهر باستانی جندی شاپور، بافت آجری، آسیاب های آبی و پل باستانی از جمله آثار تاریخی دزفول به شمار می رود.
در محوطه های باستانی دزفول آثاری از دوره های مختلف تاریخ مشاهده شده است.
بیش از ۲۰۰ هکتار بافت قدیم دزفول با وجود تک بناهای منحصربفرد آجری از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است.
دزفول در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر باستانی شوش و ۱۴۰ کیلومتری اهواز مرکز خوزستان واقع شده است.
۷۲۷۸/۶۰۶۸
خبرنگار:رقیه کردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبیر:
newsroom@irna.ir



تماس بی واسطه با مسئولین