اخبار گردشگری

یادگاری ، نوشته ای که چهره بناهای تاریخی را مخدوش کرده است

به گزارش ایرنا نوشتن یادگاری یا تبلیغات بر روی آثار تاریخی بیشتر از سوی افراد نا آگاه و یا سودجو که نسبت به اهمیت و ارزش بناها و آثار تاریخی اطلاع دقیقی ندارند و یا نسبت به اهمیت و ارزش هویت ملی و تاریخی کشور خود کم توجه اند صورت می گیرد.
این افراد پس از حضور در مناطق گردشگری و مکان های تاریخی و باستانی بدون توجه به اهمیت تاریخی این بناها به اولین موضوعی که می اندیشند ، ایجاد خراش و نوشتن یادگاری در محلی است که از سوی بازدید کنندگان مورد توجه قرار گیرد.
کلید ، میخ و رنگ نوشته ابزار افرادی است که به هر نحو ممکن تلاش می کنند تا اثری از خود در مکان های باستانی و تاریخی به یادگار بگذارند.
مشاهده صحنه هایی از اسامی افراد ، شهرها و تاریخ کنده کاری شده بر روی پیکر آثار باستانی این روزها در گوشه و کنار محل های تاریخی و باستانی می توان مشاهده کرد.
رد یادگاری نویسی را همچون سایر مناطق گردشگری و باستانی کشور در استان خوزستان با قدمت تمدن ۹ هزار ساله آثار باستانی متعدد که در تمام ایام سال میزبان گردشگران خارجی و داخلی است نیز می توان بسیار مشاهده کرد.
کمتر بنای تاریخی و باستانی و بعضا زیارتی را در استان خوزستان می توان مشاهده کرد که اثری از یادگاری نویسی و یا تبلیغ در آن مشاهده نشود.
این یادگاری نویسی در استانی که از آن به عنوان زادگاه تمدن و آثارباستانی ایران یاد کرده و مرکز پایه گذاری و اساس حکومت های پرقدرت جهان از جمله عیلامی ها، هخامنشیان و ساسانیان بوده است این روزها موجب نگرانی دوستداران میراث فرهنگی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول با ابراز نگرانی از اقدام برخی افراد نادان و بعضا سودجو در خصوص نوشتن یادگاری و تبلیغات برای روی بناها و آثار باستانی منطقه گفت: برخی افراد سود جو اخیرا اقدام به نوشتن تبلیغات تجاری بر روی پایه ها و ستون های پل باستانی دزفول کرده اند.
به گزارش ایرنا حجت اله آریایی نیا افزود:این افراد بدون توجه به ارزش این بناهای تاریخی و باستانی با استفاده از رنگ و نوشتن شماره تلفن در ابعاد بزرگ ، فعالیت تجاری خود را تبلیغ کرده اند.
وی با بیان اینکه این اقدام طبق مفاد قانونی جرم تلقی شده و قانون برای عوامل آن مجازات در نظر گرفته است تاکید کرد: علاوه بر نوشتن یادگاری ، نوشتن تبلیغات محیطی نیز اخیرا از سوی برخی افراد سود جو بر روی آثار و بناهای تاریخی منطقه گسترش یافته که اداره میراث فرهنگی برای حفظ و نگهداری این بناها از طریق دستگاه قضایی وارد عمل شده است.
آریایی نیا افزود:بر اساس بند الف از ماده ۶ قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب ۱۳۰۹ ، هرگونه مستورسازی ،. اندود کردن یا رنگ و رسم کردن نقوش و خطوط بر روی آثار فرهنگی و تاریخی جرم تلقی شده و مرتکبین به مجازات مقرر قانونی محکوم می شوند.
وی اظهار کرد: در این رابطه چندین فقره شکایت از سوی معاونت حقوقی اداره میراث فرهنگی و گردشگری دزفول تنظیم و جهت پیگیری به مقام قضایی ارسال شده است.
آریایی با بیان اینکه ، میراث فرهنگی بی شک هویت ملی ، دینی ، تاریخی و متعلق به تمامی هموطنان است از شهروندان خواست ضمن هوشیاری و تذکر به افراد سودجو و یا نا آگاه مراتب را به یگان حفاظت میراث فرهنگی و گردشگری دزفول و یا نیروی انتظامی جهت حفظ و جلوگیری از صدمه به میراث فرهنگی اطلاع دهند.
پل قدیم دزفول مهم‌ترین اثر تاریخی دزفول و با بیش از ۱۷ قرن قدمت، یکی از قدیمی ترین پل های استوار جهان است.
این پل که دو منطقه شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می‌سازد، درحقیقت در آن زمان یکی از راه‌های رابط منطقه جندی شاپور و سرزمین بین‌النهرین بوده، که به دستور شاپور اول پس از پیروزی بر والرین و با بکارگیری اسرای رومی ساخته شده است.
پل ساسانی دزفول در سال ۲۶۰ میلادی ( حدود ۱۷۵۰ سال پیش) به دستور شاپور اول ساسانی بر روی رود دز ساخته شد.
۶۰۶۸
خبرنگار و انتشار:محمدعلی فریدپناه

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبیر:
newsroom@irna.ir



تماس بی واسطه با مسئولین